Έχεις ακούσει για την καρδιά αγκινάρα, έχεις ακούσει όμως για την καρδιά από φελλό; Όχι, δεν θα το πάμε φιλοσοφικά και δεν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις καρδιές που είναι τόσο ρηχές ώστε σε ότι κατάσταση και να βρεθούν θα καταφέρουν να επιπλεύσουν χωρίς να βυθιστούν… (τι είπαμε τώρα!) Πίσω στο θέμα μας όμως, και να ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε κυριολεκτικά! Θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις καρδιά από φελλό!

Θυμάσαι πως σου είχαμε δείξει την καρδιά για τη γιορτή της μητέρας με το νήμα; Θα κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο αλλά όχι 100%. Τι εννοούμε; Θα χρειαστείς και πάλι ένα πάνελ και ένα βασικό σχέδιο καρδιάς αλλά δεν θα περάσεις από καρφάκια κανένα νήμα και καμία κλωστή!
Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα το κάνεις;

Τι θα χρειαστείς:

Φελλούς
Μακριά καρφάκια
Κόλλα
Ξύλινη Επιφάνεια
Μολύβι
Σφυρί
Κόλλα σε σπρέι
Σπρέι στο χρώμα της επιλογής σου

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Σχεδίασε μ ένα μολύβι πάνω στην ξύλινη επιφάνεια μία καρδιά.
  2. Ξεκίνα από το περίγραμμα που έφτιαξες και πάρε έναν έναν τους φελλούς για να τους βάλεις μέσα στη κατασκευή σου! Πάρε τον φελλό, ένα καρφάκι, την κόλλα και το σφυρί. Βάλε στην κάτω πλευρά του φελλού (την πλευρά δηλαδή με τη μεγαλύτερη ζημιά από το τιρμπουσόν) λίγη κόλλα, στη συνέχεια τοποθέτησε το πάνω στο σημείο που θέλεις και κάρφωσε με το σφυρί το καρφί στο κέντρο του προσπαθώντας να “πιάσει” και ξύλο.
  3. Συνέχισε να επαναλαμβάνεις την παραπάνω διαδικασία μέχρι να καλύψεις ολόκληρη την επιφάνεια του κύκλου!
  4. Όταν καλύψεις με φελλό όλο το εσωτερικό της καρδιάς ψέκασε τους φελλούς με ένα σπρέι κόλλας για έξτρα σιγουριά ότι θα μείνουν εκεί και δεν θα αρχίσουν να πέφτουν το ένα μετά το άλλο!
  5. Αφού στεγνώσει η κατασκευή σου μπορείς να βάψεις τους φελλούς με το σπρέι της επιλογής σου.
Tip!

Πριν αρχίσεις την κατασκευή μπορείς να κόψεις στη μέση τους φελλούς για να είναι πιο κοντοί. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να είναι πιο σταθερή η κατασκευή σου και να μην ταλαιπωρηθείς με τα καρφιά!

Photos: .thecornerapartment.com