Θυμάσαι εκείνη την τζιν φούστα που λάτρευες να φοράς πριν μερικά χρόνια αλλά πλέον δεν σου μπαίνει; Ή την φούστα που φορούσες επίσης πριν μερικά χρόνια αλλά τώρα σου είναι τεράστια; Ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσεις φτιάχνοντας μία θήκη για το λάπτοπ σου!

Τι θα χρειαστείς;

  • Τζιν φούστα
  • Μέτρο
  • Ψαλίδι
  • Κλωστή
  • Βελόνα
  • Επιπλέον τζιν ύφασμα (αν η φούστα είναι μικρότερη από το λάπτοπ)

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Μέτρα με το μέτρο το πλάτος και το μήκος τους λάπτοπ σου. Στη συνέχεια μέτρα το πλάτος της φούστας. Αν η φούστα είναι μεγαλύτερη από το λάπτοπ κόψε την ραφή με το ψαλίδι για να ανοιχτεί η φούστα και να γίνει ένα μακρόστενο ύφασμα. Με βελόνες σημείωσε που πρέπει να ραφτεί και αφού κόψεις το περιττό ύφασμα βάλε την μία πλευρά πάνω στην άλλη (από την εσωτερική πλευρά) και ξεκίνα το ράψιμο!
  2. Στην περίπτωση που η φούστα σου είναι μικρότερη από το λάπτοπ (φάε κάτι γλυκιά μου… ένα μέσο λάπτοπ είναι στα 33 εκατοστά!) άνοιξε και πάλι τις ραφές και αυτή τη φορά ράψε το επιπλέον τζιν ύφασμα που χρειάζεσαι. Στη συνέχεια ράψε πάλι τη φούστα.
  3. Αν θέλεις μπορείς να την αφήσεις ακριβώς όπως είναι- απλά θα πρέπει να προσέχεις πολύ στη μεταφορά μην σου φύγει! Αν δεν θέλεις να την αφήσεις έτσι, γύρνα την μία πλευρά του κάτω μέρους της φούστας μέσα στην άλλη (ώστε να κλείσει η φούστα και να γίνει φάκελος) και βάλε καρφίτσες εκεί που θέλεις να ραφτεί. Γύρνα το μέσα έξω και ξεκίνα το ράψιμο!
  4. Αν θέλεις να φτάσεις τη θήκη του λάπτοπ σε άλλο επίπεδο μπορείς πριν ράψεις την κάτω πλευρά να ράψεις ένα φερμουάρ στην πάνω πλευρά!
Photos: vetogate.com