Ψάχνεις λαμπάδα για το βαφτιστήρι σου. Θες να κάνεις ένα ξεχωριστό και προσωπικό δώρο σε φίλους ή οικογένεια. Ή απλώς θες σώνει και καλά η λαμπάδα σου να είναι αυτή που ξεχωρίζει στην εκκλησία. Και στις 3 περιπτώσεις μπορείς να εμπνευστείς από τις παρακάτω ιδέες για να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη λαμπάδα! Το μόνο που χρειάζεται να προμηθευτείς είναι ένα λευκό κερί ως βάση. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα υλικά θα τα έχεις ήδη σπίτι σου…. Άρα κάνεις και οικονομία!

Λαμπάδα με αποξηραμένα λουλούδια

 • Ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πλακέ λαμπάδα, ώστε η βάση για τη στήριξη των λουλουδιών να είναι μεγαλύτερη.
 • Δέσε τα αποξηραμένα λουλούδια στη λαμπάδα με μια κορδέλα σε έντονο χρώμα. Πρόσεξε ώστε τα λουλούδια να μη βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή της λαμπάδας, διότι ρισκάρεις η ανθοσύνθεσή σου να γίνει παρανάλωμα του πυρός!

Ζωγραφισμένη λαμπάδα

 • Χρησιμοποίησε τέμπερες ή νερομπογιές για να ζωγραφίσεις σχέδια πάνω στη λαμπάδα. Αν δεν έχεις ιδιαίτερο ταλέντο στο σχέδιο, ακόμα καλύτερα! Κάνε τη λαμπάδα σου ματιέρα τεχνοτροπίας Πόλοκ και πιτσίλισέ τη με χρώματα, τυχαίες πινελιές και αφηρημένα σχέδια.
 • Χρησιμοποίησε τουλάχιστον 4 διαφορετικά χρώματα και άφησέ τη να στεγνώσει καλά.

Λαμπάδα τυλιγμένη με σπάγκο ή ύφασμα

Σημαντικό: σε αυτή την εκδοχή ο σπάγκος ή το ύφασμα θα χρησιμεύσει ως βάση για να στερεώσεις άλλα διακοσμητικά στοιχεία στη λαμπάδα.

 • Δέσε το σπάγκο στη λαμπάδα, με τη μία εκ των 2 πλευρών του σχοινιού να είναι περίπου 4 εκατοστά. Το σκοινί αυτό κόλλησέ το με ένα σελοτέιπ πάνω στη λαμπάδα. Τύλιξε τη λαμπάδα με το σπάγκο ώστε να μη μείνουν καθόλου κενά, αλλά και να καλυφθεί το σελοτέιπ. Πάλι αφήνεις περίπου 4 εκατοστά κενό από την κορυφή της.
 • Αντίστοιχα, χρησιμοποίησε κάποιο ρετάλι υφάσματος για να τυλίξεις τη λαμπάδα. Προσπάθησε να την τυλίξεις σφιχτά, ώστε όταν κολλήσεις το ύφασμα, να παραμείνει στη θέση του.
 • Έχεις τη βάση. Τώρα κόλλησε με σιλικόνη πάνω ό,τι επιθυμείς: χάντρες, πλαστικά παιχνιδάκια, καραμέλες, κορδέλες…

Λαμπάδα με 2 απλά σχέδια από μανό

 1. Πασχαλίτσα με κόκκινο και μαύρο μανό.
 2. Αγελαδίτσα με μαύρο, λευκό και ροζ (για μουσούδα και μαστούς) μανό. Μπορείς να πειραματιστείς και με ροζ λαμπάδα ως βάση.

Λαμπάδα από μελισσοκέρι με μελισσούλα

 1. Χρησιμοποίησε κυψελωτό κερί σαν της φωτογραφίας, το οποίο θα βρεις στα κηροπωλεία.
 2. Φτιάξε μια μελισσούλα από ύφασμα:
  – Τύλιξε ένα μαύρο ρετάλι σε σχήμα μικρού λουκάνικου
  – Πέρνα κίτρινες κλωστές για να διαμορφώσεις τις ρίγες
  – Ράψε πάνω στην αυτοσχέδια μελισσούλα κομμάτια διάφανης πλαστικής σακούλας την οποία θα κόψεις σε σχήμα φτερών.
 3. Πάρε μια καρφίτσα και κόψε την με μια πένσα ώστε να έχει ύψος ίσο με τη διάμετρο της λαμπάδας.
 4. Κάρφωσε τη μελισσούλα και στη συνέχεια το κερί για να στερεώσεις το διακοσμητικό
Tip!

Κι αν δεν έχετε χρόνο για κατασκευές, δεν έχετε παρά να διαλέξετε μια λαμπάδα με χειροποίητο παπιγιόν τού GiPap! Ρίξτε μια ματιά  εδώ ή για περισσότερα σχέδια εδώ!