Έχεις λοιπόν λιγούρες! Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις να σε κοιτούν με ειρωνεία, δυο κρεμμύδια και ένα κομμάτι τυρί! Πηγαίνεις προς το ψωμί και διαπιστώνεις ότι πιο εύκολα το χρησιμοποιείς ως φονικό όπλο (το πετάς και ανοίγεις κεφάλι, εύκολα), παρά χορταίνεις μ’ αυτό. Τι κάνεις; Παίρνεις delivery; Όχι βρε κουτό! Σου ‘χουμε εμείς λύση, να γλύφεις τα δάκτυλά σου και να κάνεις οικονομία στο πορτοφόλι σου. Θα φας… ψωμοτύρι! Άκου πως.

Τοποθέτησε το μπαγιάτικο ψωμί σου πάνω στο ξύλο κοπής και πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι. Χάραξε την επιφάνειά του κάθετα. Φέρε τώρα στο νου σου, τη μπέρμπερις καμπαρτίνα που πάντα ήθελες, αλλά ποτέ δεν έφταναν τα ρημάδια τα ευρά για να αγοράσεις.  Θυμάσαι το χαρακτηριστικό καρό της φόδρας; Α γεια σου. Φτιάξε το τώρα στο ψωμί τραβώντας κι άλλες μαχαιριές.

Τώρα πιάσε τα κρεμμύδια και ψιλόκοψέ τα. Ρίξ’ τα σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λαδάκι και αν σου βρίσκεται και λίγο άνηθο. Σοτάρισε.

Κόψε το τυράκι σε λεπτές φέτες. Πρόσεξε! Ο στόχος είναι να στουμπώσουμε το τυρί μέσα στις χαρακιές. Το έκανες; Άριστα δέκα. Ρίξε τώρα από πάνω τα κρεμμυδάκια και βάλε το πόνημα στο φούρνο, μέχρι να έρθουν να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσει το ψωμί.

Έτοιμος! Βγάλ’ το φωτό και πόσταρε στο instagram.

Photos: reddit.com