Αυτό το χτένισμα θυμίζει παλιότερες δεκαετίες. Σε μια επίσημη έξοδο θα έχεις λίγη από τη λάμψη της Μπριζίτ Μπαρντό, αλλά με ελάχιστο κόπο και χωρίς να περάσεις ώρες στο κομμωτήριο. Το καλύτερο; Γι’ αυτό το χτένισμα δεν απαιτούνται φρεσκολουσμένα μαλλιά, αλλά δείχνει καλύτερο σε μαλλιά 1-2 ημερών.

  1. Ξεκινάμε με μαλλιά που έχουν όγκο. Αν είναι φρεσκολουσμένα, χρησιμοποίησε στέγνωσε με κάποιο προϊόν για όγκο. μπορείς να τα τυλίξεις με ρόλει αν θες. Αν τα μαλλιά σας δεν είναι εντελώς καθαρά, αρκεί να ρίξεις κάποιο σπρέι για όγκο στις ρίζες, να γυρίσεις ανάποδα το κεφάλι και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου. Αμέσως θα αποκτήσεις όγκο.
  2. Χρησιμοποίησε ένα σίδερο για μπούκλες και τύλιξε τυχαίες τούφες των μαλλιών σου σε όλες τις κατευθύνσεις. Θυμήσου να γυρνάς τις τούφες γύρω από τον εαυτό τους πριν τις τυλίξεις στο σίδερο για να μην καταλήξεις με πολύ στυλιζαρισμένο look.
  3. Πιάσε το 1/3 των μαλλιών πάνω με ένα λαστιχάκι στην κορυφή του κεφαλιού. Τράβα προς τα πάνω για να δώσεις όγκο. Μπορείς να κρεπάρεις μια με χτένα για να ενισχύσεις το εφέ. Τράβα κάποιες τούφες ώστε να πέφτουν ατημέλητα στο πρόσωπό σου.
  4. Πέρασε στη συνέχεια ένα κοκκαλάκι από κάλτσα (αυτοσχέδιο ή αυτά τα χοντρά με το σύρμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο). Γύρνα απαλά την αλογοουρά γύρω από το κοκκαλάκι.
  5. Βάλε τσιμπιδάκια για να στερεώσεις τον κότσο σου και προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι το κοκκαλάκι καλύπτεται. Ψέκασε με λακ στο τέλος.
Photos: seaofshoes.com