Λατρεύεις την καθαριότητα που μπορεί να προσφέρει στο σπίτι σου και ειδικότερα στο μπάνιο σου η χλωρίνη. Στον σύντροφό σου, όμως, που μένετε μαζί δεν του αρέσει καθόλου, δεν μπορεί καν να την μυρίζει!

Θα θέλαμε αρχικά να σου πούμε ότι μπορεί να μην είναι μόνο απλά θέμα παραξενιάς αλλά να έχει κάποια αλλεργία στη μυρωδιά ή σε κάποιο συστατικό της και απλά να μην το ξέρεις. Εσύ αφού τον αγαπάς πολύ πρέπει να δεχτείς τις παραξενιές του και να πετάξεις όλα τα μπουκάλια με χλωρίνη που έχεις σπίτι σου, αλλά μην ανχώνεσαι σου έχουμε έναν φυσικό τρόπο να την αντικαταστήσεις. Μπορείς να φτιάξεις ένα πιο ελαφρύ διάλυμα το οποίο θα κάνει την ίδια δουλειά θα έχει όμως, λιγότερη μυρωδιά και λιγότερο χημικά στοιχεία.

Τι θα χρειαστείς για τη χλωρίνη σου;

  • 2 φλιτζάνια υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυγενέ)
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 20 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Απλά ανάμειξε όλα τα υλικά μαζί και διατήρησε τα κατά προτίμηση σε γυάλινο σκεύος ή μπουκάλι.

Το μείγμα σου μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα, αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει όλο μέχρι τότε πέταξε το και φτιάξε καινούργιο.

Tip!

Βάλε το υγρό διάλυμα που έφτιαξες ακόμα και σε μπουκάλι με σπρέι και χρησιμοποίησε το παντού. Λευκαίνει τις επιφάνειες ενώ παράλληλα τις απολυμαίνει και πάνω από όλα είναι άοσμο και φιλικό με το δέρμα.