Σου αρέσουν πολύ οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού! Για να σου πούμε την αλήθεια, κάτι έχουμε καταλάβει! Και να μη θέλαμε άλλωστε, δε θα μπορούσαμε να μη δούμε τα αμέτρητα βαζάκια που έχεις στο πάγκο της κουζίνας σου. Επειδή, όμως, κατάλαβες πως εκτός από χώρο, σου χαλάνε και τη διακόσμηση, ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσεις και να φτιάξεις κεριά από παλιά βάζα.

Τα κεριά από παλιά βάζα είναι μία απλή και παράλληλα πρωτότυπη κατασκευή που μπορεί να διακοσμήσει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, αλλά ακόμα και τους εξωτερικούς. Θα δώσει φως στα καλοκαιρινά βράδια που κάθεσαι στο μπαλκόνι και απολαμβάνεις τη χαλαρή μουσική σου ενώ, θα δώσει και μία πιο ρομαντική χροιά στις νύχτες σου.

Τι θα χρειαστείς για τα κεριά από παλιά βάζα;

  • Άμμο
  • Βάζα (διαφορετικού μεγέθους)
  • Ρεσώ και λαμπάδες

Πώς θα φτιάξεις τα κεριά από παλιά βάζα;

  1. Αρχικά πρέπει να πλύνεις καλά τα βάζα σου και να ξεκολλήσεις κάθε υπόλειμμα χαρτιού που βρίσκεται κολλημένο επάνω τους. Βύθισε τα βάζα σου σε καυτό νερό και άσε τα μουλιάσουν. Με το σφουγγάρι ξεκόλλησε τα υπολείμματα χαρτιού και τις περιττές κόλλες.
  2. Στέγνωσε τα βάζα σου καλά σκουπίζοντάς τα με μία βαμβακερή πετσέτα.
  3. Βάλε την άμμο στα βάζα σου περίπου μέχρι τη μέση και τοποθέτησε στο εσωτερικό των βάζων, τα κεριά.
  4. Σε μερικά βάλε ρεσώ και στα υπόλοιπα κυρίως στα πιο ψηλά τοποθέτησε μια λαμπάδα την οποία θα στερεώσεις μέσα στην άμμο.
photos:architectureartdesigns.com