Έχεις πάει βόλτα σε κάποιο ψαγμένο βιβλιοπωλείο με παλιές εκδόσεις και βρήκες το αγαπημένο σου βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και σε πολύ καλή τιμή! Ενθουσιάστηκες! Πάρε δύο αντίγραφα του! Το ένα άστο στη βιβλιοθήκη σου και με το άλλο φτιάξε τσάντα από παλιό βιβλίο και μάλιστα όχι όποιο και όποιο αλλά το αγαπημένο σου!

Τι θα χρειαστείς:

 • Ύφασμα
 • Παλιό βιβλίο (μεγάλο σε μέγεθος)
 • Δέρμα ή χερούλια για τσάντα
 • Κορδέλα ή λεπτό σχοινί
 • Κόλλα
 • Ψαλίδι
 • Χαρτόνι
 • Βελόνες

Πως θα το φτιάξεις:

 1. Πάρε το παλιό βιβλίο. Μ ένα κοπίδι κόψε τα σελίδες του (τα παλιά βιβλία ήταν συραμμένα μεταξύ τους, οπότε βρες τις κλωστές και κόψτες με το κοπίδι ώστε να μην χαλάσεις το εξώφυλλο!)
 2. Βάλε το βιβλίο να σταθεί πάνω σ ένα χαρτί και να έχει άνοιγμα 45 μοιρών. Μ ένα μολύβι σχεδίασε ένα τρίγωνο το οποίο θα αποτελείται από το εξώφυλλο του βιβλίου και το άνοιγμα μεταξύ των δύο φύλλων.
 3. Δίπλωσε το ύφασμα σου στη μέση και με μία καρφίτσα στερέωσε το κομμένο τρίγωνο που έφτιαξες στο προηγούμενο βήμα! Με το ψαλίδι κόψε το ύφασμα γύρω από το χάρτινο τρίγωνο. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με ένα νέο κομμάτι διπλωμένου υφάσματος.
 4. Άσε στην άκρη το ύφασμα. Άνοιξε το βιβλίο και άφησε το σε μία ευθεία επιφάνεια. Πάρε την κόλλα και τα χερούλια της τσάντας, και με την βοήθεια ενός μικρού κομματιού δέρματος κόλλησε τα όπως φαίνεται στη φωτογραφία πάνω στην εσωτερική πλευρά του εξώφυλλου. Επανέλαβε το ίδιο και από την άλλη πλευρά (αν θέλεις μπορείς να βάλεις δύο κομμάτια δέρματος για χερούλια-σ αυτή τη περίπτωση κολλάς απευθείας το δέρμα στο βιβλίο και αν έχεις τη δυνατότητα το ράβεις στη ραπτομηχανή)
 5. Πάρε την κορδέλα ή το σχοινί, φτιάξε μία θηλιά (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και κόλλησε την στη μέση του εξώφυλλου! Πάρε το σκοινί ή την κορδέλα πέρνα το μέσα από της τρύπες του κουμπιού που επέλεξες, κάνε ένα κόμπο για να φυλακιστεί το κουμπί και κόλλησε το στην άλλη πλευρά του εξώφυλλου ακριβώς στο ίδιο σημείο που έβαλες τη θηλιά.
 6. Πάρε τα δύο τρίγωνα που έφτιαξες και κόλλησε (αν μπορείς ράψε) την κορυφή του τριγώνου στην άκρη του εξώφυλλου. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αφού τελειώσεις πάρε το χαρτόνι (το οποίο έχεις κόψει στις διαστάσεις της εσωτερικής πλευράς της ράχης του βιβλίου) και πέρνα το πάνω από το ύφασμα στην σπονδυλική στήλη του βιβλίου!
 7. Πάρε το ύφασμα που έχει περισσέψει, κόχτο στις διαστάσεις του εσωτερικού του βιβλίου και με τη κόλλα, κόλλησε το στην εσωτερική πλευρά του βιβλίου. Αφού στεγνώσει σήκωσε τις δύο πλευρές και το τριγωνικό ύφασμα κάθε πλευράς και κόλλησε τα στις εσωτερικές πλευρές των εξώφυλλων.
 8. Βάλε στην ράχη του βιβλίου ακόμα μία λωρίδα χαρτονιού και κόλλησε το με την κόλλα.
 9. Η τσάντα σου είναι έτοιμη!
Photos: countryliving.com