Αρχίζει η εποχή των μάνγκο! Ίσως τα έχεις συνηθίσει ως πρώτη ύλη για smoothies, καλοκαιρινές σαλάτες και ποτά (εμείς τα λατρεύουμε σε mango daquiri). Υπάρχει τρόπος, όμως, να διατηρήσεις τα εξωτικά αυτά φρούτα όλη τη χρονιά και να δίνεις γεύση σε φαγητά και γλυκά. Πώς; Μα φυσικά αν αποξηράνεις μάνγκο με τη διαδικασία που θα σου περιγράψουμε παρακάτω.

  1. Αγόρασε ωμά μάνγκο και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια. Συνήθως το κόβουμε σε 4 κομμάτια. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τα κουκούτσια.

  2. Πλύνε και στέγνωσε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό βάζο (μαρμελάδας).
  3. Βάλε τα κομμάτια στο βάζο και πρόσθεσε 50 γραμμάρια χοντρό αλάτι στην κορυφή.

  4. Κλείσε το καπάκι και κούνα ώστε το αλάτι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
  5. Βάλε το γεμάτο βάζο στον ήλιο για τρεις μέρες.
  6. Την πρώτη μέρα θα ανακαλύψεις ότι το υγρό των μάνγκο έχει χυθεί στο βάζο και αναμειχθεί με το αλάτι. Κούνα το βάζο 2-3 φορές τη μέρα, ώστε όλα τα κομμάτια να έχουν αλατόνερο.

Γιατί να αποξηράνεις μάνγκο

Το αποξηραμένο μάνγκο αποτελεί καλή πηγή ω λιπαρών οξέων. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία δείχνουν να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, Βιταμίνη Α που βελτιώνει την όραση και ένζυμα που βοηθούν την πέψη και γενικά το πεπτικό σύστημα. Περιέχει Βιταμίνη Ε και Bιταμίνη C.