Πριν βιαστείς να πετάξεις την φλούδα του lime σκέψου την ως το ιδανικό σφηνοπότηρο για παγωμένο σφηνάκι! Ή καλύτερα για ένα σφηνοπότηρο για το σφηνάκι που το τρως!

Τι θα χρειαστείς!

  • 6-8 limes
  • 3 σφηνάκια φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πακέτο ζελατίνη
  • 3 σφηνάκια τεκίλα
  • 1 σφηνάκι Grand Marnier ή Cointreau

Πώς θα το κάνεις:

  1. Στίψε στο λεμονοστίφτη τα limes και κράτα τον χυμό τους.
  2. Με ένα λεπτό μαχαίρι καθάρισε την σάρκα των limes με στόχο να μείνει μόνο το εξωτερικό κομμάτι του.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε 2 σφηνάκια νερό, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Απομάκρυνε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα αλκοολούχα ποτά σου! Άδειασε το περιεχόμενο μέσα στα «καπελάκια» από τα limes και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες  ή κατά προτίμηση μια ολόκληρη μέρα!
  4. Μόλις στερεοποιηθεί, κόψε στη μέση τα limes σου και σέρβιρέ τα με χοντρό αλάτι ή κρυσταλλική ζάχαρη!
Tip!

Μπορείς να φτιάξεις τα παγωμένα σφηνάκια και με άλλες γεύσεις και φρούτα! Απλώς πρόσεξε μην φας πολλά γιατί μπορεί να φαίνονται αθώα αλλά έχουν μέσα αλκοόλ!

Photos: brit.co