Ζούμε στην περίοδο όπου το να επαναπροσδιορίζεις την χρηστική αξία ενός αντικειμένου είναι τρελή μόδα! Γιατί λοιπόν να μην αλλάξουμε και την χρήση ενός μπουκαλιού από κρασί; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλλιώς ένα μπουκάλι κρασιού; Διακοσμητικά, βάσεις για κοσμήματα, αυτόματα ποτίσματα και πολλά ακόμα!

Διακοσμητικό χώρου

Μ’ ένα κομμάτι από πηλό και πέτρες της επιλογής σας, μπορείτε να αλλάξετε αυτό το θαμπό μπουκάλι μαζικής παραγωγής σε κάτι μοναδικό. Δεν θα έχετε μόνο ένα μοναδικό αριστούργημα πλέον να στολίσετε το σπίτι σας, αλλά θα το διασκεδάσετε κιόλας κατά τη δημιουργία!

Μαυροπίνακα

Φέρτε τον μαυροπίνακα των μαθητικών σας αναμνήσεων στο σπίτι σας, όχι όμως αλλάζοντας τα χρώματα στους τοίχους σας αλλά βάζοντας μικρές λεπτομέρειες! Βάψτε τα άδεια μπουκάλια κρασιού με την ειδική μαύρη μπογιά για μαυροπίνακες, πάρτε κιμωλίες και γράψτε, ζωγραφίστε ό,τι θέλετε…!

Βάση για κοσμήματα


Για να μεταμορφώσετε το μπουκάλι του κρασιού σε βάση για τα βραχιόλια, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα. Είτε απλά το πλένετε καλά, αφαιρείτε την ετικέτα και βάζετε πάνω τα κοσμήματά σας είτε το διακοσμείτε με πηλό και πέτρες και μετά βάζετε τα κοσμήματα σας.

Αυτόματο πότισμα

Θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο; Λοιπόν, σίγουρα έχετε κάποια φυτά που δεν θυμάστε πότε να τα ποτίσετε. Σ’ όλους έχει τύχει!  Ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε στη ζωή τα αγαπημένα σας φυτά! Γεμίστε το μπουκάλι με νερό, προσεκτικά γυρίστε το ανάποδα και βυθίστε το στο χώμα κοντά στη ρίζα του φυτού.  Αν όλα γίνουν σωστά, το χώμα θα απορροφάει τη ποσότητα νερού που χρειάζεται το φυτό και εσείς απλά θα πρέπει να θυμάστε αραιά και που να ξαναγεμίζετε το μπουκάλι με νερό!

Ράφια

Εάν δεν φοβάστε να μπλεχτείτε με ξυλουργικές εργασίες (σε ερασιτεχνικό επίπεδο), πάρτε  2 ξύλινες επιφάνειες ίδιου μεγέθους, φτιάξτε προσεκτικά 2 τρύπες σε κάθε άκρη της μίας επιφάνειας τόσο μεγάλες ώστε να χωράει το στόμιο των μπουκαλιών. Στο κέντρο κάθε επιφάνειας φτιάξτε από μία μικρότερη τρύπα, ώστε να περάσετε από εκεί συρματόσχοινο. Τοποθετήστε τη μία σανίδα (κάτω ράφι) με γωνίες στον τοίχο και μετρώντας προσεκτικά την απόσταση (να είναι όσο το ύψος του μπουκαλιού) βιδώστε στον τοίχο την γωνία που θα στηρίξει το πάνω ράφι. Τοποθετήστε τα μπουκάλια και το συρματόσχοινο, περάστε το στόμιο των μπουκαλιών στις τρύπες που φτιάξατε στη δεύτερη ξύλινη επιφάνεια και βιδώστε την στη γωνία που βάλατε νωρίτερα στον τοίχο ώστε να στηρίζεται! Πλέον έχετε έτοιμο το δικό σας ράφι!

Photos: studentbeans.com