Φάγατε όλη τη πραλίνα σοκολάτας, έμειναν μυρωδικά, περίσσεψε λίγη μαγιονέζα! Μην τα πετάξετε! Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την τελευταία σταγόνα! Τι εννοούμε; Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε!

Μην πετάξεις το σχεδόν άδειο βάζο της πραλίνας σοκολάτας

Όσο και να προσπαθήσετε με το κουταλάκι κάτι θα περισσέψει στα τοιχώματα του βάζου… μην το πετάξετε! Βάλτε γάλα να ζεσταθεί, ρίξτε το μέσα στο βάζο με την πραλίνα σοκολάτας, κλείστε το καπάκι, κουνήστε δυνατά το βάζο και έχετε ένα ποτήρι σοκολατένιου ροφήματος!!

Μαγιονέζα

Τελείωσε η μαγιονέζα και μέσα στο βαζάκι έμεινε πολύ λίγη. Όχι όμως αρκετή για να χρησιμοποιηθεί στο σάντουιτς σας…. Βάλτε λίγο λάδι, λίγα μπαχαρικά της επιλογής σας και μαρούλι. Κλείστε το βάζο, ανακατέψτε καλά και έχετε μία ατομική σαλάτα με dressing από τα περισσεύματα της μαγιονέζας!

Μυρωδικά και Βότανα

Κόψατε λίγο παραπάνω βασιλικό (δυόσμο, άνηθο κτλ) και σας περίσσεψε! Μην το πετάξετε! Μοιράστε τα περισσεύματα σε παγοθήκες γεμίστε τες με λάδι και βάλτε τα στην κατάψυξη! Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε θα έχετε έτοιμο τον homemade κύβο μυρωδικών!

Photos:  yumsugar.com, food52.com,thekitchn.com