Μπήκες στη διαδικασία να φτιάξεις κάποιο γλυκό που απαιτεί λιωμένη σοκολάτα. Η πρώτη σκέψη είναι η ολική καταστροφή της κουζίνας σου, που θα γίνει χωρίς αμφιβολία, κατά τη προσπάθεια της μετατροπής της σοκολάτας από στέρεη μορφή σε υγρή!

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο που μπορείς να φτιάξεις λιωμένη σοκολάτα χωρίς κόπο! Άλλωστε, είναι γνωστό ότι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο! Σύμμαχος σου, είναι τα γυάλινα βάζα! Ναι, σωστά διάβασες, γυάλινα βάζα και σοκολάτα βάζουν ακυρώνουν το μπεν μαρί. Τόσο απλό!

Τι θα χρειαστείς:

  • Γυάλινα βάζα
  • Σοκολάτα (σταγόνες ή σπασμένη σε κομμάτια)
  • Κατσαρόλα

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Γέμισε τα γυάλινα βάζα με τη σοκολάτα που χρειάζεσαι (σταγόνες ή σπασμένη σε κομμάτια)
  2. Βάλε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας, άστο να βράσει και τοποθέτησε μέσα τα βάζα.
  3. Ανά τακτά διαστήματα ανακάτευε τη σοκολάτα με ένα κουτάλι.
Photos:theyummylife.com