Βγήκες βόλτα στην παραλία, έκανες το πρώτο σου μπάνιο, πήρες λίγο χρώμα (αν κάηκες σου έχουμε λύσεις) μάζεψες και μια σακούλα κοχύλια που τώρα που επέστρεψες σπίτι, αναρωτιέσαι τι θα τα κάνεις.

Τα κοχύλια, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι αποτελούν το ιδανικό ντεκόρ για το μπάνιο αλλά και το μπαλκόνι σου. Βάζοντας τα σε μια γυάλα που θα έχεις προσθέσει άμμο για έξτρα στιλ, αποξηραμένους αστερίες ή ακόμα και αποξηραμένα λουλούδια θα φτιάξεις ένα τέλειο διακοσμητικό χώρου.

Εκτός, όμως, από τα να βάλεις τα κοχύλια σου σε γυάλα μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να τα κρεμάσεις στο μπαλκόνι σου. Όχι, δεν εννοούμε ένα, ένα αλλά σε μια κρεμαστή σύνθεση που θα τα κρεμάσεις όλα μαζί και θα την φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Tip10!

Ο ήχος που θα κάνει όταν θα φυσάει λίγο το αεράκι, θα σου θυμίζει πάντα καλοκαίρι ανεξαρτήτως εποχής.

Τι θα χρειαστείς για να κρεμάσεις τα κοχύλια σου;

  • Τα κοχύλια που μάζεψες
  • Αρκετά μέτρα πετονιά
  • 1 ψαλίδι

Πως θα το κάνεις;

  1. Μπορεί αν είσαι τυχερή τα κοχύλια σου να έχουν ήδη τρύπες και να περάσεις από εκεί την πετονιά χωρίς να χρειαστείς να κάνεις περίτεχνα κόλπα.
  2. Αν όμως δεν έχουν, μην αγχώνεσαι… δέσε τα κοχύλια σου, γύρω, γύρω στην ουσία αγκαλιάζοντας τα με την πετονιά, πολύ προσεχτικά για να στερεωθούν καλά.
  3. Κάνε το ίδιο σε κάθε κοχύλι και ένωσε τα όλα μεταξύ τους με την ίδια πετονιά.
  4. Αφού τελειώσεις με τα κοχύλια, κάνε μια μεγάλη θηλιά από πολλαπλές στρώσεις πετονιάς για να τα κρεμάς από εκεί.
  5. Η κατασκευή σου είναι έτοιμη για κρέμασμα.
Πληροφορία

Εμείς βρήκαμε κοχύλια που είχαν ήδη τρύπες στην παραλία Καλαμάκι της Ζακύνθου που φημίζεται για τα πολλά της τρυπητά κοχύλια. Αν δεν έχεις ευκαιρία να πας μέχρι εκεί, ακολούθησε τον άλλο τρόπο που σου προτείναμε.