Μήπως τυχαίνει να έχεις κανένα παλιό κομοδίνο / γραφειάκι / σύνθετο της γιαγιάς που πάει απαραίτητα ασορτί μόνο με σεμεδάκι και λουκουμάκια λόγω ξεπερασμένου στυλ; Υπάρχει τρόπος να το φέρεις στο σήμερα, ανανεώνοντάς το. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και αν βρεις κάποιο σε παζάρι, bazaar ή τα παλαιοπωλεία του Μοναστηρακίου. Μπορείς να βρεις σε πολύ χαμηλή τιμή (30-50 ευρώ) ώστε να μην διστάσεις να πειραματιστείς πάνω του, αλλά και να έχεις μια ευχάριστη έκπληξη με ελάχιστο κόστος αν πετύχει η ανακατασκευή. Σου δείχνουμε 2 διαφορετικά έπιπλα για να πάρεις ιδέες.

Πώς θα το κάνεις:

Κατ’ αρχάς μην κολλάς με την αρχική εμφάνιση του επίπλου. Μπορεί να μοιάζει όπως αυτό της αριστερής εικόνας ή με αυτό της δεξιάς.

Ξύσε τα υπολείμματα μπογιάς. Βάλε λίγη μπογιά στην άκρη του πινέλου σου και κάνε καινούριο το έπιπλό σου περνώντας το ταμποναριστά. Ο στόχος δεν είναι δεν είναι να καλύψεις τέλεια την προηγούμενη μπογιά, αλλά να ενισχύσεις αυτό το «κατεστραμμένο», παλαιωμένο εφέ.

Πάρε μεταλλικά πόμολα από παλιά συρτάρια και ντουλάπια (επίσης μπορείς να βρεις σε παντοπωλεία και παζάρια) και βάψε σε έντονα χρώματα. Φρόντισε να κάνουν αντίθεση με το χρώμα του επίπλου σου.

Σε μερικά σημεία με ένα πανί, ακούμπα «άτσαλα» στο χρώμα πριν στεγνώσει. Αναλόγως με το χρώμα που έχεις επιλέξει μπορείς να προσθέσεις άσπρη μπογιά ή σκούρη καφέ (νερωμένη), βάζοντας σε μερικές άκρες και τα πόδια για πιο έντονα παλιό στυλ.

Photos: petticoatjunktion.com