Μπορεί να μη ζεις σε μία εξωτική χώρα που μπορείς σε μια βόλτα σου να κόψεις και να γευτείς να αγαπημένα σου φρούτα… Ζεις στην Ελλάδα, αλλά δεν αν το καλοσκεφτείς, πλέον, και αυτή έχει αποκτήσει τόσο τροπικό κλίμα, που τα φρούτα που ποθείς μπορούν να καλλιεργηθούν και να έχουν την εξίσου ωραία, ζουμερή γεύση με αυτά που έρχονται από το εξωτερικό. Δεν έχεις κήπο, έχεις όμως πολλές γλάστρες που έφτιαξες με βάση τις συμβουλές μας, ήρθε λοιπόν η ώρα να τις αξιοποιήσεις για να καλλιεργήσεις και να έχεις το δικό σου εξωτικό φρούτο γλάστρας!

Γίνε και εσύ ο αγρότης- αγρότισσα, όχι του χωριού αλλά του μπαλκονιού, θα έχεις τα δικά σου αβοκάντο, να τρως αλλά και να κάνεις τις μάσκες ομορφιάς σου χωρίς να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο να πας στο μανάβικο. Θα ανοίγεις το εξώφυλλο της μπαλκονόπορτάς σου και θα το κόβεις από τη γλάστρα σου, κατευθείαν δηλαδή από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Πώς θα το κάνεις;

  1. Φάε σήμερα το φρούτο σου -μιλάμε για αβοκάντο αλλά μπορείς να το κάνεις και για όλα τα φρούτα με μεγάλο κουκούτσι- και μην πετάξεις το κουκούτσι.
  2. Πάρε τέσσερις οδοντογλυφίδες και κάρφωσε τες επάνω του, μία σε κάθε σημείο του ορίζοντα.
  3. Κρέμασε το κουκούτσι σε ένα ποτήρι που θα έχεις βάλει νερό, χρησιμοποιώντας τις οδοντογλυφίδες για στήριγμα.
  4. Στη συνέχεια κάτσε και περίμενε περίπου 6 εβδομάδες, μέχρι να βγάλει ρίζες το κουκούτσι στο ποτήρι.
  5. Πάρε το κουκούτσι μαζί με τις ρίζες και φύτεψέ το, στη γλάστρα σου, συμπλήρωσε λίπασμα, σκέπασε το με μια σακούλα και πότιζε σε συχνά διαστήματα για 2 ημέρες.
  6. Αφαίρεσε τη σακούλα όταν θα δεις ότι άρχισε να ανθίζει, βγάλε τη γλάστρα σου σε ένα ηλιόλουστο μέρος, για να νιώθει το αβοκάντο, σαν στο σπίτι του και περίμενε πάλι λίγες εβδομάδες.
  7. Μην ξεχνάς να το ποτίζεις καθημερινά.
Photos: thehungrymouse.com