Για πολλούς άνδρες το μόνο κίνητρο για να πάνε σε μάθημα yoga είναι να δουν γυναίκες να κάνουν yoga (φορώντας τα γνωστά yoga pants που τόσο έχουν σχολιαστεί σε ανδρικά sites). Τα στατιστικά επιβεβαιώνουν την αποχή τους: πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μόνο το 18% των 20,4 εκατ. ανθρώπων που κάνουν yoga είναι άνδρες.

4 παράλογοι λόγοι που την αποφεύγουν οι άνδρες

  • «Είναι πολύ θηλυκή. Οι γυναίκες δεν μιλούν συνέχεια για τα συναισθήματά τους κάνοντας yoga;»
  • «Είναι πολύ εναλλακτική. Δεν απευθύνεται σε χίπηδες;»
  • «Δεν γυμνάζει τόσο δυναμικά όσο θα ήθελα.»
  • «Απαιτεί ευελιξία και δεν την έχω.»

Το τελευταίο είναι σαν να λέει κάποιος ότι δεν θέλει να σηκώνει βάρη, επειδή δεν έχει μεγάλους μύες ή δεν ασκείται επειδή είναι υπέρβαρος.

Τι προσφέρει η yoga;

Η αλήθεια είναι ότι η yoga μπορεί να ωφελήσει εξίσου τους άνδρες.

  1. Η yoga είναι η απόλυτη γυμναστική για όλο το σώμα. Δεν έχει καμία σχέση με το καθισιό, το διαλογισμό, την έκφραση των συναισθημάτων σας ή άλλα παρόμοια στερεότυπα.
  2. Σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα, η yoga δίνει μυϊκή δύναμη, αυξάνει την ευελιξία και βελτιώνει την ισορροπία, τη σταθερότητα, τον ύπνο και την αίσθηση χαλάρωσης.
  3.  Θα χαλαρώσετε, αφού το βασικό στοιχείο της yoga είναι η επικέντρωση στην αναπνοή και τη στάση του σώματος σας
  4.  Ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας.
  5. Ναι, η αρχική σου σκέψη μπορεί να αποδειχτεί αληθινή! Ποιο είναι πιο κατάλληλο μέρος για να γνωρίσετε ιδρωμένες γυναίκες φορώντας  κολλητά παντελόνια;

Μην ξεχνάτε ότι κορυφαίοι αθλητές του χόκει ή του μπάσκετ έχουν παραδεχτεί ότι διατηρούνται σε φόρμα κάνοντας yoga… Εσείς;