Έχεις ξοδέψει μια περιουσία στις ειδικές κρέμες και στα συναφή προϊόντα για να καταπολεμήσεις τα σπυράκια σου, όμως, εκείνα εξακολουθούν να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου;

Ίσως φταίει η διατροφή σου. Και σ’ αυτό το άρθρο δεν θα σου μιλήσουμε για τα προφανή φαγητά τα οποία κάνουν κακό στο δέρμα, αλλά για εκείνες τις “υγιεινές” τροφές στις οποίες δεν πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να ευθύνονται για τα σπυράκια σου.

Οτιδήποτε με χαμηλά λιπαρά

Όταν οι κατασκευαστές αφαιρούν λίπος απ’ τις τροφές, προκειμένου να μην στερήσουν τη γεύση, συνήθως προσθέτουν κάτι άλλο, το οποίο είναι η ζάχαρη. Όταν, λοιπόν, βλέπεις ένα προϊόν με χαμηλά λιπαρά, συχνά αυτό μεταφράζεται ως «υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη». Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη είναι επιβλαβής για το δέρμα, καθώς καταστρέφει τις ίνες του κολλαγόνου.

Αποβουτυρωμένο γάλα

χρήσεις του γάλακτος

Μια απ’ τις μεγαλύτερες μελέτες πάνω στην υγεία των γυναικών με τη συμμετοχή 77.761 νοσοκόμων για πάνω από 12 χρόνια έδειξε ότι όσες έπιναν αποβουτυρωμένο γάλα ως παιδιά, είχαν περισσότερες πιθανότητες για ακμή στην εφηβεία. Μήπως αυτά τα στοιχεία πρέπει να σου πουν κάτι;

Smoothies από φρούτα

Είτε τα παίρνεις από έξω, είτε τα φτιάχνεις μόνος σου, τα smoothies από φρούτα βασίζονται σε μεγάλο μέρος τους την ύπαρξη ζάχαρης. Σύμφωνα με μελέτες, ένα smoothie φρούτων μπορεί να περιέχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με ένα milkshake! Γιατί; Λόγω της φρουκτόζης, του κυρίαρχου σακχάρου στα φρούτα.