Ακόμα και αν μπήκε ο Σεπτέμβρης τα μπάνια δεν τα έχεις σταματήσει αφού η θερμοκρασία είναι ακόμα πολύ υψηλή. Ξέρεις, όμως, τι μπορείς να πάθεις από τις πολλές βουτιές; Όχι; Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι η ωτίτιδα χτυπάει μικρούς και μεγάλους αφού οι βουτιές στην θάλασσα κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο συχνό και μεγαλύτερο.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν έχεις ωτίτιδα;

Ένα από τα βασικά που συμβαίνουν όταν έχεις ωτίτιδα είναι ότι βιώνεις έντονους πόνους στα αυτιά σου. Νιώθεις μεγάλη πίεση στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά υπάρχουν και στιγμές που μπορεί να ανεβάσεις ακόμα και υψηλό πυρετό.

Για να σε προστατέψουμε, λοιπόν, από την ωτίτιδα βρήκαμε όλα όσα οφείλεις να κάνεις:

  1. Διατήρησε τα αυτιά σου όσο το δυνατόν μπορείς πιο στεγνά: Κάθε φορά δηλαδή που κάνεις μπάνιο θα ήταν καλό να σκουπίζεις τα αυτιά σου με μια στεγνή πετσέτα και να προσέχεις ιδιαιτέρως να μην πέφτει νερό στο αυτιά σου. Η υγρασία στην περίπτωση σου δεν κάνει καλό γιατί δημιουργούνται μύκητες.
  2. Μην κολυμπάς σε μολυσμένα νερά: Επέλεξε την θάλασσα που θα πας για μπάνιο να είναι κατάλληλη και φυσικά καθαρή.
  3. Μην χρησιμοποιείς μπατονέτες: Μην καθαρίζεις τα αυτιά σου με μπατονέτες γιατί μπορεί να πάθεις ζημιά.
  4. Στέγνωσε τα μαλλιά σου: Για να μην κρυώσεις αλλά και να μην πάθεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα αυτιά σου καλό θα ήταν να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το μπιστολάκι και να στεγνώνεις παράλληλα και τα αυτιά σου  φυσώντας τα με χλιαρό αέρα.