Πριν προλάβεις να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου και να μας πεις ότι δένεις τον σκύλο σου έξω από κάποιο κατάστημα γιατί απλά δεν επιτρέπεται να τον πάρεις μέσα σου λέμε ότι αυτό είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά που κατακρίνουμε. Δεν το λέμε επειδή απλά έτσι θέλουμε να σε κάνουμε να νιώσεις άσχημα αλλά έχουμε λόγους που θα σε πείσουν και θα σε κάνουν να αλλάξεις συμπεριφορά.

Γιατί δεν πρέπει να δένεις τον σκύλο σου έξω από κάποιο κατάστημα;

  1. Μπορεί να τον κλέψουν: Είναι πολύ πιθανό κάποιος να δει τον σκύλο σου και να τον πάρει μαζί σου. Θα άντεχες να το ζήσεις και στην ουσία να ξέρεις ότι εσύ το έχεις προκαλέσει;
  2. Μπορεί να τραυματιστεί: Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Μπορεί ο σκύλος σου να τραυματιστεί την ώρα που είναι δεμένος. Υπάρχει περίπτωση το λουρί να τον σφίξει και να τραυματιστεί.
  3. Μπορεί να νιώσει εγκαταλελειμμένο: Τα περισσότερα σκυλιά νιώθουν έντονο άγχος όταν καταλαβαίνουν ότι χάνουν από κοντά τους τον σύντροφό τους. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο ιδιοκτήτης τους θα επιστρέψει και όταν δεν έχει οπτική επαφή μαζί του τρομάζει.
  4. Μπορεί να χαθεί: Ο σκύλος σου είναι ανήσυχος την ώρα που είναι δεμένος και έτσι θα προσπαθήσει να ξεφύγει. Αν τα καταφέρει να σπάσει το λουρί του θα τρέξει μακριά για να νιώσει ελεύθερος και έτσι υπάρχει κίνδυνος να τον χάσεις.
  5. Μπορεί να επιτεθεί σε κάποιον περαστικό: Ακόμα και αν ο σκύλος σου δεν είναι επιθετικός μπορεί επειδή τον έχεις δέσει να αντιδράσει άσχημα και να δαγκώσει κάποιον που θα περνά από εκεί.