Για να μπορούμε να ζούμε φυσιολογικά και εμείς, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειαζόμαστε υγρασία. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζεις ότι η έντονη υγρασία του σπιτιού όχι μόνο δεν κάνει καλό στην υγεία μας αλλά, μπορεί να τις δημιουργήσει και πολλά προβλήματα.

Εκτός από τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες η υγρασία του σπιτιού μπορεί να αποδυναμώσει ακόμα και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Μέχρι στιγμής, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως στα αναπνευστικά προβλήματα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό οι μύκητες (εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) που αναπτύσσονται από την υγρασία και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα σπίτια που δεν αερίζονται καλά.

Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε και άλλες παθήσεις που επιδεινώνονται λόγω της υγρασίας και σου τις παρουσιάζουμε για να τις μάθεις και εσύ.

Ποια είναι τα προβλήματα υγείας που επιδεινώνει η υγρασία του σπιτιού;

  1. Πονοκέφαλοι: Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η συχνότητα των πονοκεφάλων επηρεάζεται κατά πολύ από την υγρασία οπότε αν δεν θες να αυξηθούν οι πονοκέφαλοι σου επέλεξε ένα σπίτι που να μην έχει υγρασία. Μάλιστα, όπως έχει τονιστεί γενικότερα ο υγρός καιρός δημιουργεί κρίσεις ημικρανίας ακόμα και σε άτομα που παλαιότερα δεν είχαν προβλήματα.
  2. Αρθριτικά – ρευματισμοί: Η υγρασία του σπιτιού διεγείρει την παραγωγή ουσιών που προκαλούν φλεγμονή και πόνο και επίσης χτυπά το μυϊκό σύστημα και το αποδυναμώνει.
  3. Δερματοπάθειες: Η έντονη υγρασία επιδεινώνει επίσης και πολλά δερματικά προβλήματα όπως είναι η ακμή ή ακόμα και οι μυκητιάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μύκητες αγαπούν το υγρό περιβάλλον.
  4. Ξερόβηχας: Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν αλλάζει ο καιρός βήχεις πολύ. Το αναπνευστικό σου σύστημα, λοιπόν, το ίδιο ακριβώς σοκ το παθαίνει και όταν έχει πολύ υγρασία ο χώρος σου.