Είσαι και εσύ από τους φανατικούς οπαδούς της υγιεινής διατροφής ή έστω της κατά κάποιο τρόπο υγιεινής διατροφής αφού λατρεύεις τις πίτσες αλλά δεν βάζεις μπέικον για να γίνουν πιο light και πεθαίνεις για πίτες αλλά, αντί για γύρο χοιρινό, βάζεις κοτόπουλο γιατί θες το γεύμα σου με λιγότερες θερμίδες. Όχι, δεν είμαστε ειρωνικοί απλά αναρωτιόμαστε αν ξέρεις όντως πόσες θερμίδες έχουν οι τροφές πειρασμοί που λατρεύεις.

Λογικά δεν ξέρεις ή αρνείσαι να μάθεις για να μην πληγωθείς. Δεν είναι σωστό πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση.
pizza1-ipop.gr

Θες να μάθεις πόσες θερμίδες έχει η πίτσα σου ή πίτα σου;

Πίτσα:

Ένα κομμάτι πίτσα μαργαρίτα: Με αφράτη ζύμη έχει περίπου 250 θερμίδες ενώ, αν φας μαργαρίτα με λεπτή ζύμη οι θερμίδες πέφτουν στις 180 περίπου.
pizza-ipop.gr

Ένα κομμάτι πίτσα σπέσιαλ: Η σπέσιαλ πίτσα είναι αυτή που έχει τις περισσότερες θερμίδες αφού έχει και τα περισσότερα υλικά. Σκέψου ότι ένα κομμάτι πίτσα έχει 280 περίπου θερμίδες με αφράτη ζύμη ενώ, αν την επιλέξεις με πιο λεπτή ζύμη οι θερμίδες μειώνονται.
pizza3-ipop.gr

Πίτα:

Μια πίτα με γύρο: Αν βάλεις όλα τα υλικά σε μια πίτα με γύρο μπορεί να ξεπεράσει τις 700 θερμίδες.

Βέβαια, αν επιλέξεις να την φας με καλαμάκι κοτόπουλο, χωρίς πατάτες και φυσικά με αλάδωτο ζυμάρι οι θερμίδες πέφτουν στις μισές.

Συμπέρασμα!

Όπως κατάλαβες τα τέσσερα κομμάτια πίτσα αντιστοιχούν θερμιδικά σε δύο πίτες με γύρο. Οπότε πριν παραγγείλεις σκέψου τι επιθυμείς πιο πολύ να φας αλλά και τι θα σε χορτάσει.