Για την δυσανεξία στη γλουτένη σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές ξανά στο παρελθόν και σου έχουμε αναλύσει τι συμβαίνει στον οργανισμό σου και τι φυσικά τι πρέπει να προσέχεις στην διατροφή σου. Αυτή την φορά, βέβαια, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι η δυσανεξία στη γλουτένη συνδέεται με την νευροπάθεια και θα σου εξηγήσουμε όλα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί που ασχολήθηκαν με το θέμα και έκαναν τις δικές τους έρευνες.

Σε νέα, λοιπόν, πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία από έμπειρους επιστήμονες, τονίστηκε πως η δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη (δηλαδή την γλουτένη) συνδέεται άμεσα με τη νευροπάθεια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στην γλουτένη αντιμετωπίζουν κατά 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν βλάβες στα νεύρα να τους δημιουργηθούν δηλαδή από μικρά απλά προβλήματα μέχρι και πιο σύνθετα που μπορεί να τους ταλαιπωρήσουν πολύ.

Για να αποδείξουν αυτό τον ισχυρισμό τους οι ειδικοί χρησιμοποίησαν πάνω από 5.000 άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στην γλουτένη τα οποία υπέβαλλαν σε πολλές ειδικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων υπέδειξαν ότι η δυσανεξία στην γλουτένη συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο νευροπάθειας. Οι ερευνητές μάλιστα, θεωρούν ότι η διάγνωση για δυσανεξία, μπορεί να θεωρηθεί παράγοντας κινδύνου για την εκδήλωση της νευροπάθειας ακόμα πιο άμεσα από το φυσιολογικό.