Σιγά σιγά αρχίζεις και ανεβάζεις στις ντουλάπες σου τα βαριά ρούχα που φορούσες τον χειμώνα και ξεκινάς τα κοντομάνικα. Δυστυχώς, όμως, εσύ με την πρώτη ηλιαχτίδα του ήλιου αρχίζεις και κοκκινίζεις. Τι πρέπει, να κάνεις για αυτό; Φυσικά να φοράς αντηλιακό σε κάθε εμφάνιση σου. Η απορία, όμως, που έχεις είναι μία. Μπορείς να φορέσεις το περσινό σου ή θα πρέπει να πας αμέσως να αγοράσεις νέο;

Τι να προσέχεις εσύ που φοράς αντηλιακό;

  1. Αρχικά κοίταξε καλά για να βρεις την ημερομηνία λήξης: Τα αντηλιακά συνήθως στο κάτω μέρος αλλά και πολλές φορές δίπλα από το καπάκι αναγράφουν την ημερομηνία λήξεως τους. Για να δεις, λοιπόν, αν μπορείς να το φορέσεις ακόμα κοίταξε καλά την ημερομηνία.
  2. Κοίταξε την υφή του: Αν παρατηρήσεις κάποια αλλοίωση στην υφή του αντηλιακού σου τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξεις.
  3. Το άρωμα του: Σίγουρα θυμάσαι πως μύριζε το αγαπημένο σου αντηλιακό. Αν αυτό το άρωμα έχει αλλάξει τότε, όπως φαίνεται δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις και θα πρέπει να το πετάξεις.
  4. Το έβαλες και σου προκάλεσε ερεθισμό: Ενώ πέρυσι το χρησιμοποιούσες κανονικά τώρα το έβαλες μια φορά, το δέρμα σου αντέδρασε. Έβγαλες εξανθήματα και σε έπιασε φαγούρα αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό το αντηλιακό ξανά.