Τις τελευταίες μέρες η κακοκαιρία έχει πλήξει τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εσύ πρέπει να κρατήσεις μέσα σε τέσσερις τοίχους τον πιστό σου φίλο. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και βγες αμέσως βόλτα με το σκύλο σου ακόμα κι αν βρέχει.

Τι πρέπει να προσέχεις όταν βρέχει κι εσύ βγαίνεις βόλτα με το σκύλο σου;

  • Τα επικίνδυνα σημεία: Μερικά σημεία του δρόμου είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς γλιστρούν. Μην νομίζεις πως μπορεί να πέσεις μόνο εσύ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το πάθει και ο πιστός σου φίλος, οπότε κράτησε τον καλά από το σκοινί και μακριά από τα συγκεκριμένα σημεία.
  • Μακριά από τα βρώμικα νερά: Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο σκύλος σου μπορεί να διψάσει και να βρει αφορμή να πιει νερό βρώμικο ή ακόμα και μολυσμένο. Έχε, λοιπόν, το νου σου και παρακολούθησε τις κινήσεις του.
  • Κάνε τον μπάνιο με νερό αν παρατηρήσεις πως έχεις φαγούρα: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σκύλων που μετά τη βόλτα στη βροχή παρουσίασαν έντονη φαγούρα. Αυτό σημαίνει, πως οι σταγόνες της βροχής μπορεί να ήταν πλούσιες σε ρύπους. Με το που γυρίσετε, λοιπόν, σπίτι βάλε τον σκύλο στην μπανιέρα και πλύνε τον με χλιαρό νερό.
photo:allwomenstalk.com,aliexpress.com