Τα νύχια είναι ένα από τα βασικά σημεία ειδικά της γυναικείας εμφάνισης οπότε για να δείχνεις, όμορφη και περιποιημένη πρέπει να τα επιμελείσαι  σωστά και φυσικά να τα φροντίζεις. Αν, όμως, σπάνε τα νύχια σου συχνά και δεν ξέρεις το γιατί πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς και σταματήσεις να λες ότι απλά είναι ένα τυχαίο γεγονός.
nails1-ipop.gr

Σημείωση!

Τα ανθρώπινα νύχια αποτελούνται από κεράτινες στιβάδες, η ποιότητα των οποίων είναι γενετικά καθορισμένη και φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο ανάλογα με την δομή του DNA.

nails-ipop.gr
Γιατί σπάνε τα νύχια σου;

  1. Δεν τρέφεσαι σωστά: Ένας από τους βασικούς λόγους που σπάνε τα νύχια σου και παρατηρείς ότι είναι εύθραυστα και μαλακά είναι φυσικά η διατροφή σου. Αν η διατροφή σου, λοιπόν, είναι φτωχή σε σίδηρο και βιταμίνες αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σπάνε ή να ξεφλουδίζουν τα νύχια σου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αλλάξεις συνήθειες και να εμπλουτίσεις την διατροφή σου με περισσότερες πρωτεΐνες, γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και πράσινα λαχανικά.
  2. Έχουν αφυδατωθεί: Αν πλένεις συνεχώς τα χέρια σου και αν χρησιμοποιείς χημικά απορρυπαντικά μπορούν τα νύχια σου να αφυδατωθούν. Για να αποτρέψεις την αφυδάτωση καλό θα ήταν να βάζεις κρέμα στα χέρια σου και ειδικά στα νύχια σου μετά το πλύσιμο των πιάτων ή το πλύσιμο των ρούχων
  3. Μπορεί να έχεις κάποια πάθηση: Υπάρχουν μερικές δερματολογικές παθήσεις που συνδέονται με τα φθαρμένα νύχια που σπάνε πολύ εύκολα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο να επισκεφτείς τον γιατρό και να ακολουθήσεις κάποια κατάλληλη θεραπεία.
  4. Δεν αφήνεις να νύχια σου να ανασάνουν: Αν βάφεις συνεχώς τα νύχια σου και δεν τα αφήνεις να ξεκουραστούν μπορεί το βερνίκι να ενισχύσει το σπάσιμο των νυχιών σου.