Βγάλε τις σαγιονάρες σου στην άμμο και απόλαυσε τα οφέλη στον οργανισμό σου, καθώς το να περπατάς ξυπόλητος στην άμμο έχει περισσότερα καλά για την υγεία σου απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

Δεν είπαμε να περπατήσεις χωρίς σαγιονάρες στις σκληρές πέτρες, αλλά στην άμμο δεν έχεις λόγο να τις φοράς! Άλλωστε, τι καλύτερο απ’ το να νιώθεις την άμμο στα γυμνά σου πόδια; (Φυσικά όχι την άμμο που καίει!).

Κάνει καλό στην καρδιά σου

Ναι! Το να περπατάς ξυπόλητος στην άμμο ωφελεί την καρδιά σου, όπως επίσης τους τένοντες, τους μύες και το δέρμα σου!

Βάδισε αργά σε δροσερή ή υγρή άμμο και δες τους μύες σου να γυμνάζονται με απίστευτο ρυθμό!

Ευεξία στα κάτω άκρα

Το περπάτημα στην άμμο είναι ιδανικό για να τονώσεις τα κάτω άκρα σου! Καλό θα ήταν να περπατήσεις εναλλάξ στις μύτες και τις φτέρνες σου και να νιώσεις τα πόδια σου να βουλιάζουν ελαφρά στους κόκκους της άμμου.

άμμος πόδια

Μασάζ κι απολέπιση

Τα πέλματά σου θα απολαύσουν ένα χαλαρωτικό μασάζ με το περπάτημα στην άμμο, ενώ θα κάνεις και φυσική απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα απ’ την πατούσα σου κι αφήνοντάς την απαλή.

Γείωση του σώματος

Η Γη είναι η καλύτερη θεραπεία! Με το περπάτημα με γυμνά πόδια στην άμμο μεταφέρονται στο σώμα σου ελεύθερα ηλεκτρόνια. Τα ηλεκτρόνια εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες με αποτέλεσμα να έχεις μικρότερο κίνδυνο για φλεγμονές. Η γείωση είναι ακόμα πιο αποτελεσματική εάν γίνεται σε υγρή άμμο!

άμμος πόδια