Πόσες φορές νιώθεις πως βαριέσαι οικτρά να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να πας γυμναστήριο; Πόσο συχνά λες «Άστο από Δευτέρα θα ξεκινήσω» (ξέρεις από εκείνη που δεν έρχεται ποτέ), πόσο βαρύ φαίνεται το πάπλωμα εκείνες τις φορές που έχεις πάρει απόφαση ότι θα σηκωθείς και θα αρχίσεις τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης; Πώς δε θα ξεχνάς ποτέ να γυμναστείς; 

Υπάρχουν 3 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις, τα οποία θα σου δώσουν ώθηση για να ξεκινήσεις επιτέλους αυτό το τζόκινγκ που το παλεύεις εδώ και μερικούς μήνες!

Στείλε sms στην κολλητή σου!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, ενώ βρίσκεσαι στον καναπέ σου και μαδάς την μαργαρίτα για το αν θα πας ή όχι για τρέξιμο, είναι να στείλεις sms στην κολλητή σου παροτρύνοντάς την να σου κάνει παρέα στη γυμναστική σου. Γιατί να είσαι fit μόνο εσύ και όχι και κι αυτή; Είναι μια καλή πρόφαση που θα την κάνει να σε ακολουθήσει, ειδικά αν την συνοδέψεις και με τα υπόλοιπα αντρικά γυμνασμένα κορμιά που θα συναντήσετε καθώς κάνετε αμέριμνες το «καθημερινό» σας τζόκινγκ.

Βάλε περισσότερο σίδηρο στον οργανισμό σου

Όταν οι τροφές που καταναλώνεις είναι πλούσιες σε σίδηρο, τότε μετατρέπεις τις ουσίες εισέρχονται στον οργανισμό σου, σε ενέργεια. Μία ενέργεια που πρέπει κάπου να εκτονωθεί. Και αν δεν έχεις κάποιον καλό παρτενέρ δίπλα σου που να σε… εμπνέει, τότε καλύτερα είναι να την εκτονώσεις στη γυμναστική, βλέποντας επιτέλους αυτούς τους κοιλιακούς που ονειρευόσουν, να ξεπροβάλλουν στο σώμα σου. Πέρα από τη γυμναστική, το σίδηρο είναι απαραίτητο και για την υγεία σου, καθώς η ενέργεια που γεμίζει τον οργανισμό σου, είναι βασική για να τα «βγάλεις πέρα» στη δύσκολη μέρα σου

Μην ξεχνάς τα σνακ

Τα μικρογεύματα εκτός από το να κοπάζουν την πείνα σου, αποτελούν πηγή έμπνευσης και για τη γυμναστική σου! Τι εννοώ; Ο βασικός λόγος-πρόφαση που χρησιμοποιείς πολλές φορές για να γλυτώσεις το τζόκινγκ ή τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, είναι το ότι είσαι κουρασμένη και αδύναμη. Πώς θα μπορέσεις να το διορθώσεις αυτό, έτσι ώστε να το ξεχάσεις ως πρόφαση και να αρχίσεις σιγά σιγά να αθλείσαι; Μα φυσικά τρώγοντας ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα ένα αβγό, μία μπανάνα, ή μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, 2 με 3 ώρες πριν τη γυμναστική σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για να νιώθεις power στις ασκήσεις σου!

Την επόμενη φορά αφού ακολουθήσεις τα παραπάνω δεν έχεις καμία δικαιολογία για να ξεχάσεις την καθημερινή σου γυμναστική!