Όχι η κέτσαπ δεν είναι μόνο για το hot dog και το burger σου. Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να καθαρίσεις με κέτσαπ ; Δες τα παρακάτω κόλπα:

Διώξε το πράσινο του χλωρίου

Αν το χλώριο από τις πισίνες μετέτρεψε την ξανθιά σου κόμη σε πρασινωπή ή της έδωσε μια άσχημη μυρωδιά, χρειάζεσαι μόνο ένα μπουκάλι κέτσαπ για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.

Προτίμησε να ακολουθήσεις τη συνταγή μέσα στο μπάνιο για να αποφύγεις τον πανικό. Κάνε μασάζ με κέτσαπ στα μαλλιά σου και άφησέ τη να δράσει για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε, χρησιμοποιώντας σαμπουάν για μωρά. Η μυρωδιά και το χρώμα λογικά θα φύγουν! Εναλλακτικά, δοκίμασε αυτό το κόλπο.

Κάνε τα μαγειρικά σκεύη να λάμψουν

Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σου μοιάζουν θαμπά; Μπορείς να εφαρμόσεις κέτσαπ που είναι η πιο φτηνή λύση από όλες τις εναλλακτικές που υπάρχουν στο εμπόριο. Κάλυψε όλη τη μεταλλική επιφάνεια τους σκεύους με ένα λεπτό στρώμα κέτσαπ. Άφησε να δράσει για 5-30 λεπτά. Τα οξέα στην κέτσαπ θα αντιδράσουν με τη θαμπάδα. Στη συνέχεια ξέβγαλε την κέτσαπ και άσε να στεγνώσει το σκεύος.

Κάνε το ασήμι να γυαλίσει

Αν και υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές για να καθαρίσεις τα ασημένια κοσμήματά σου, η κέτσαπ μπορεί να πάρει τη θαμπάδα. Αν το δαχτυλίδι, το βραχιόλι, τα σκουλαρίκια σου έχουν λεία επιφάνεια, τα βυθίζεις σε ένα μικρό μπολ με κέτσαπ για λίγα λεπτά. Αν έχουν σχέδια τρίψε με μια παλιά οδοντόβουρτσα την κέτσαπ. Μην αφήσεις την κέτσαπ να δράσει για περισσότερο, γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το ασήμι. Ξέπλυνε το κόσμημα και στέγνωσέ το. Έτοιμο να το φορέσεις!