Το να βασανίζεσαι από αλλεργίες είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Λάθος. Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι να βασανίζεσαι από αλλεργίες και να μην μπορείς να κοιμηθείς την περίοδο των αλλεργιών!

Και τι κάνεις σ αυτή την περίπτωση; Απλό, ακολουθείς τις παρακάτω συμβουλές…

Κράτα τον αέρα μέσα στο σπίτι καθαρό

Η γύρη είναι παντού, προσπάθησε τουλάχιστον μέσα το σπίτι να μην υπάρχει! Επίσης προσπάθησε να διώξεις την σκόνη. Αφού έχεις βεβαιωθεί ότι ο αέρας στο εσωτερικό είναι καθαρός, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα φίλτρο αέρος. Βεβαιώσου πως τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα και αν χρησιμοποιείς air condition άλλαξε τα φίλτρα με καινούρια.

Δυνάμωσε τον αφυγραντήρα

Ο ζεστός, υγρός αέρας είναι ένα γόνιμο έδαφος για τις αλλεργίες, τα ακάρεα της σκόνης και τα βακτήρια. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος η ιδανική εσωτερική υγρασία είναι μεταξύ 30 – 50%. Σε βροχερό και υγρό περιβάλλον, βάζοντας ένα αφυγραντήρα στην κρεβατοκάμαρά βοηθάς να απορροφήσει ένα μέρος της υγρασίας έτσι είναι πιο δύσκολο να επιζήσουν τα αλλεργιογόνα.

Φυσικά, τα άνυδρα κλίματα και οι υπερβολικά ξηρές συνθήκες μπορούν να συμβάλουν στην πονόλαιμο, τη φαγούρα στο δέρμα και φαγούρα στα μάτια ακόμη και αυξάνοντας τον κίνδυνο των λοιμώξεων.

Μόνο καθαρά και φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια

Το να χρησιμοποιείς καθαρά σεντόνια ειδικά κατά την περίοδο των αλλεργιών είναι κομβικό. Αν και αυτό είναι ευκόλως εννοούμενο, η πλειοψηφία των ανθρώπων αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε 14-20 μέρες!

Διώξε τα αρκουδάκια σου

Τα αγάπησες, μεγάλωσες μαζί τους αλλά τώρα αυτή τη περίοδο πρέπει να φάνε σουτ από το κρεβάτι σου. Η γούνα τους είναι πραγματικός μαγνήτης για πράγματα όπως η γύρη, η βρωμιά και η σκόνη. Έτσι κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και απομάκρυνε τα από το κρεβάτι σου!

Κάνε μπάνιο το βράδυ και όχι το πρωί

Στο τέλος της ημέρας τα μαλλιά σου, το δέρμα σου και τα ρούχα σου έχουν ένα αόρατο στρώμα από γύρη και σκόνη. Όλα αυτά που κουβάλησες, λοιπόν, απέξω δεν είναι ανάγκη να τα πάρεις και στο κρεβάτι μαζί σου! Κάνε μπάνιο το βράδυ, λοιπόν, και φόρα καθαρά ρούχα για να κοιμηθείς!

Ξέχνα το αλκοόλ

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το αλκοόλ θα σε βοηθήσει να πέσεις ξερός στο κρεβάτι αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πως σε συνδυασμό με τις αλλεργίες σου θα αυξήσει τις πιθανότητες να εμφανίσεις διάφορα συμπτώματα. Σύμφωνα με έρευνα, τα συμπτώματα είναι ανεβασμένη θερμοκρασία, φτέρνισμα και βήχας.