Η διατροφή σου φυσικά και επηρεάζει σημαντικά την όψη που έχει η επιδερμίδα σου. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί η διατροφή και συγκεκριμένα κάποιες τροφές που καταναλώνεις να μειώσουν τις πιθανότητες να πάθεις ηλιακό έγκαυμα αφού θωρακίζουν και προστατεύουν τον οργανισμό.

Ποιες είναι οι τροφές που θα μειώσουν τις πιθανότητες να πάθεις ηλιακό έγκαυμα;

  1. Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε μια συγκεκριμένη αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό όταν συνοδεύεται από μικρή ποσότητα λιπαρών. Μην ξεχνάς, λοιπόν, στην ντομοτασαλάτα σου να βάζεις ελαιόλαδο.

     

  2. Καρπούζι: Η αλήθεια είναι ότι το καρπούζι είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φρούτο αφού έχει απίστευτη γεύση και είναι πολύ δροσερό. Το ήξερες, όμως,  ότι η κατανάλωση του θα βοηθήσει πάρα πολύ τον οργανισμό σου. Γιατί, όμως; Γιατί και αυτό περιέχει επίσης λυκοπένιο, όπως και η ντομάτα που σου είπαμε πιο πριν.

     

  3. Το ρόδι: Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πάρα πολύ θρεπτικό. Οι σπόροι που περιέχει στο εσωτερικό του μάλιστα έχουν πολυφαινόλες και είναι αυτοί που που προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UVA αλλά και από τις ακτίνες UVB.
  4. Πιπεριά πράσινη: Η πράσινη πιπεριά είναι ένα λαχανικό που κάνει καλό στο δέρμα και μειώνει τον κίνδυνο για βλάβες στο δέρμα.