Καθώς μεγαλώνουμε, γινόμαστε πιο σοφοί και πιο έμπειροι. Οι ρυτίδες έρχονται επίσης με την ηλικία, αλλά είναι μόνο μια ενόχληση η οποία είναι εύκολο να αντιμετωπίσει. Αν πιστεύεις ότι γερνάς πολύ γρήγορα διάβασε παρακάτω τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεφορτωθείς τις ρυτίδες σύμφωνα με την επιστήμη.

Τρόποι για να απαλλαγείς από τις ρυτίδες

  • Βάλε μαξιλάρια κάτω από τα χέρια σου πριν κοιμηθείς.

Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις ρυτίδες του μαστού. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να συνηθίσεις να κοιμάσαι στην πλάτη σου, αλλά σε λίγες μόνο εβδομάδες θα δεις την κατάσταση του δέρματος σου να βελτιώνεται καθώς και τη γενική σου ευεξία.

Σύμφωνα με έρευνες πρόκειται για μια θέση μέγιστης απόδοσης στον ύπνο. Επιπλέον, θ’ απαλλαγείς από τους πόνους στην πλάτη.

  • Τοποθέτησε μερικά πράγματα γύρω σου ενώ κοιμάσαι

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη των ρυτίδων. Αλλάζεις  θέση πολλές φορές στον ύπνο σου. Ορισμένες από αυτές δεν είναι πολύ άνετες και έτσι εμφανίζονται οι ρυτίδες.

Προσπάθησε να τοποθετήσεις πολλά ψηλά πράγματα γύρω σου: καλάθια, βιβλία ή κάτι άλλο που δεν είναι πολύ εύθραυστο.

  • Βάλε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα σου

Η διαφορά μεταξύ των επιπέδων ποδιού και σώματος που δημιουργεί το μαξιλάρι βελτιώνει τη ροή του αίματος σου.

Θα σε βοηθήσει τόσο με τις ρυτίδες όσο και με τα τεντωμένα ή πονεμένα γόνατα, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους περπατούν πολύ.

  • Βάλε μία πετσέτα κάτω από το κεφάλι σου

Το κεφάλι σου πρέπει να ξεκουράζεται άνετα. Είναι καλύτερο να κοιμάσαι σε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι, αλλά αν δεν έχεις ένα, ρίξε μια συνηθισμένη πετσέτα.

  • Επίλεξε το σωστό στρώμα

Ένα μαλακό στρώμα μπορεί να είναι άνετο, αλλά οι επιστήμονες έχουν εδώ και πολλά χρόνια αποδείξει ότι τα σκληρά και ελαστικά στρώματα είναι τα καλύτερα για τη σπονδυλική σου στήλη, τη ροή αίματος και την πρόληψη των ρυτίδων.

  • Επίλεξε το σωστό εσώρουχο

Λίγες γυναίκες γνωρίζουν ότι σχεδόν κάθε κατάστημα εσωρούχων έχει τώρα ειδικά «σουτιέν» που μοιάζουν με σουτιέν, αλλά είναι κατασκευασμένα από μαλακό βαμβάκι, ευχάριστο στην αφή.

Αυτό το σουτιέν είναι επίσης εξοπλισμένο με ένθετα γούνας τα οποία δεν απορροφούν την ενυδατική κρέμα και έτσι προστατεύουν το δέρμα σου. Δεν μπορείς να το φοράς καθημερινά, αλλά είναι πολύ καλό να κοιμάσαι με αυτό.

  • Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Εφάρμοζε κρέμα ενυδάτωσης στις προβληματικές περιοχές κάθε πρωί όταν ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο. Έχει αποδειχθεί ότι στο 90% των περιπτώσεων εμφανίζονται πρώιμες ρυτίδες λόγω έλλειψης υγρασίας.