Με το που επιστρέφεις στο σπίτι από τη δουλειά θέλεις να κλείσεις το γενικό του εαυτού σου και να κάνεις τα πάντα για να χαλαρώσεις. Να νιώσεις λίγα λεπτά ανεμελιάς, να καθαρίσεις το μυαλό σου από τις περιττές σκέψεις και απλά να βυθιστείς στην ηρεμία. Να γεμίσεις ξανά με ενέργεια και με δύναμη για να ανταπεξέλθεις στα δύσκολα που σε περιμένουν ξανά από αύριο. Υπάρχουν, όμως, μερικά λάθη που κάνεις (χωρίς να το καταλαβαίνεις) και δε σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις όπως επιθυμείς.

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις ενώ προσπαθείς να χαλαρώσεις;

  1. Συνεχίζεις και παίζεις με το smartphone: Δε σου φτάνουν οι ώρες που κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή στο γραφείο, ούτε οι ατέλειωτες ώρες που μιλάς ημερησίως στο κινητό. Αντί, λοιπόν, να το κλείσεις και να το αφήσεις στην άκρη για να ηρεμήσεις εσύ το πιάνεις ξανά στα χέρια και χαζεύεις.
  2. Δεν απολαμβάνεις την ησυχία: Δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκατσες μόνος-η και απόλαυσες τη γαλήνη της σιωπής! Πέρασε τόσος πολύ καιρός που δεν το θυμάσαι καν; Μήπως, ήρθε η στιγμή αυτό να το αλλάξεις και αντί να βάζεις μουσική και να ανοίγεις την τηλεόραση να προτιμήσεις να κάτσεις στη σιωπή και να χαλαρώσεις;
  3. Το σκέφτεσαι τόσο πολύ που δεν το καταφέρνεις: Ορισμένες φορές είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη σου να χαλαρώσεις που το μόνο πράγμα που κατακλύζει το μυαλό σου είναι μόνο αυτό. Όταν, όμως πιέζεις τόσο πολύ τον εαυτό σου να το καταφέρει έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Το άγχος κυριαρχεί στο μυαλό σου και το να χαλαρώσεις μοιάζει ένα μεγάλο και φυσικά μακρινό όνειρο.