Το τρέξιμο τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί πραγματικά ν’ αποδειχτεί ανυπόφορο. Άλλωστε είναι πολλοί αυτοί που κάνουν ένα διάλειμμα το Καλοκαίρι και επιστρέφουν μόλις ο καιρός δροσίσει.

Αν όμως είσαι από αυτούς που γυμνάζονται και το Καλοκαίρι τότε πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός!

Να γνωρίζεις τους αριθμούς

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη θερμοκρασία. Εκτός απ’ την θερμοκρασία είναι επιτακτικό να ελέγξεις και την υγρασία. Η υψηλή υγρασία καθιστά αδύνατη την εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα σου, αφήνοντάς το ανυπεράσπιστο στην διαρκώς αυξανόμενη θερμοκρασία.
Αν στο μέρος που βρίσκεσαι δεν μπορείς να αποφύγεις την υπερβολική ζέστη και την υγρασία τότε να είσαι πολύ προσεκτικός με την ώρα που θα επιλέξεις να πας για τρέξιμο.

Να γνωρίζεις τα σήματα κινδύνου

Οι υψηλές θερμοκρασίες και τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες που ξεπερνούν την ενόχληση. Άκουσε το σώμα σου και πρόσεχε για τυχόν σημάδια σωματικής ή και πνευματικής δυσφορίας τα οποία μπορεί να εμφανιστούν τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες.Τα φυσικά συμπτώματα μπορεί να είναι η υπερβολική κόπωση, η ναυτία και η ζάλη.

Να προσέχεις τι τρως και τι πίνεις

Καθώς το σώμα σου πρέπει να εργαστεί πιο σκληρά για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία.Το να πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση όχι μόνο δεν κρατά το σώμα σου πιο δροσερό αλλά είναι λιγότερο πιθανό να προκληθούν ανεπιθύμητα προβλήματα στο στομάχι.
Να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι τρως γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι σου ακόμη και διάρροια.

Πρόσεχε τι θα φορέσεις

Επίλεξε ανοιχτόχρωμα ρούχα και βαμβακερά υφάσματα ώστε να εξατμίζεται πιο εύκολα ο ιδρώτας. Ανεξάρτητα απ’ την ώρα της ημέρας που θα επιλέξεις να πας για τρέξιμο φόρεσε οπωσδήποτε το αντηλιακό σου.