Από τα αρχαία ακόμα χρόνια γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι εμπιστεύονταν τις ιδιότητες του ξυδιού και το χρησιμοποιούσαν για να επιμελούνται την ομορφιά τους αλλά και την υγεία τους. Αυτή τη φορά δε θα σου μιλήσουμε για το ξύδι γενικότερα αλλά, συγκεκριμένα για το μηλόξυδο που μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα στην επιδερμίδα σου.

Πώς μπορεί το μηλόξυδο να σε κάνει πιο όμορφο-η;

  1. Το μηλόξυδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν, λοιπόν, έχεις πρόβλημα ακμής μπορείς να βουτήξεις καθαρό βαμβάκι σε μηλόξυδο και να το εφαρμόσεις σαν κομπρέσα στις περιοχές που έχεις σπυράκια. Θα δεις ότι τα σπυράκια σου θα ξεραθούν από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές και θα εξαφανιστούν τελείως σε λίγο καιρό.
  2. Μπορείς να φτιάξεις μάσκα προσώπου ανακατεύοντας ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για δεκαπέντε λεπτά στο πρόσωπό σου και μετά ξέπλυνε την καλά με αρκετή ποσότητα δροσερού νερού. Η συγκεκριμένη μάσκα θα αποτοξινώσει την επιδερμίδα σου και θα της χαρίσει βελούδινη όψη και υφή.
  3. Χρησιμοποίησε το μηλόξυδο για διάφορα δερματικά προβλήματα. Για παράδειγμα αν έχεις μύκητες ποδιών βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με μηλόξυδο. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία δύο φορές την ημέρα για δέκα λεπτά την κάθε φορά και σε λίγες μέρες θα δεις πως οι μύκητες θα ανήκουν στο παρελθόν.
  4. Για να μην ιδρώνει η περιοχή της μασχάλης σου και ειδικά για να μην έχει άσχημη οσμή κάνε πλύσεις με μηλόξυδο. Χρησιμοποίησε μία καθαρή πετσέτα την οποία θα βρέξεις με μηλόξυδο. Πέρνα τη βρεγμένη πετσέτα πάνω από τα σημεία που ιδρώνουν πολύ και μετά άσε τα να στεγνώσουν χωρίς να τα ξεπλύνεις.
Συμβουλή!

Μετά τις πλύσεις στην περιοχή της μασχάλης με μηλόξυδο μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις το χειροποίητο αποσμητικό που σου μάθαμε να φτιάχνεις παλιότερα!