Το αψεγάδιαστο δέρμα είναι το θεμέλιο για μία όμορφη εμφάνιση, δυστυχώς όμως πολύ σπάνια θα δεις ένα πρόσωπο με τελείως αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Ενοχλητικά στοιχεία όπως οι μαύροι κύκλοι, οι αντιαισθητικές κηλίδες και τα σπυράκια μπορούν να δημιουργήσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Μην αγχώνεσαι, για σένα που έχεις αυτά τα προβλήματα υπάρχουν τα μαγικά καλλυντικά! Ένα από αυτά είναι το concealer!

Για παράδειγμα, το concealer θα καλύψει το σπυράκι!

Τα σπυράκια είναι πολύ δύσκολο να τα καλύψουμε. Οι makeup artists προτείνουν αρχικά να βάλουμε πάνω στο σπυράκι έλαιο τσαγιού ή μηλόξιδο, ώστε να συρρικνωθεί αμέσως το σπυράκι. Εάν δεν έχεις εύκαιρο τίποτα από τα δύο, οποιοδήποτε προϊόν με σαλικυλικό οξύ θα βοηθήσει. Ότι και να επιλέξεις, θα πρέπει να το βάλεις πάνω στο σπυράκι τουλάχιστον 15 λεπτά πριν αρχίσεις να βάφεσαι.

Στη συνέχεια βάζεις μία βάση στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα σου γύρω από το σπυράκι. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας επειδή η υφή του γυμνού δέρματος γύρω από το σημείο θα χρησιμεύσει μόνο για να επισημάνει το ψεγάδι. Αφού έχεις εφαρμόσει την βάση, μ ένα λεπτό πινέλο βάλε στο επίμαχο σημείο το concealer το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός και άπλωσε το και στην γύρω περιοχή, ελαφρά, με το δάχτυλό σου.

Τέλος, αν σπυράκι είναι έτοιμο να σπάσει (έχει την λευκή κορυφή) βάλε λίγη διάφανη πούδρα ώστε να δημιουργήσει μία ψευδαίσθηση πως η επιδερμίδα είναι ομοιόμορφη και δεν έχει εξογκώματα.

Extra tip!

Τα concealers που έχουν μία νότα πράσινου στην απόχρωση τους είναι ιδανικά για να καλύψουν την κοκκινίλα από το σπυράκι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το κόλπο ισχύει μόνο για τις φωτογραφίες. Στο φυσικό φως η πράσινη νότα αντί για καλό θα κάνει μεγαλύτερο κακό, καθώς θα υπερτονίσει την κοκκινίλα!