Υπήρξε μια εποχή που το μακιγιάζ των ματιών ήταν ο τομέας των έφηβων που έκανα την επανάστασή τους ή έπαιζαν σε κάποιο ροκ συγκρότημα. Όχι πια όμως. Μετά τα φετινά Όσκαρ, ένα πράγμα έγινε σαφές: ο άντρας  με μακιγιάζ έχει γίνει mainstream. Τι γίνεται όμως ακριβώς με το ανδρικό make-up;

Ο παρουσιαστής Jared Leto, ο οποίος είναι πρωτοπόρος σε αυτά τα τολμηρά σύνορα, φαίνεται να είχε μερικές στρώσεις από μαύρη «manscara» και «guyliner».  Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα μπορέσεις να εντοπίσεις κάποιο ίχνος μακιγιάζ στα μάτια του Channing Tatum και του John Travolta. Και αν δεν κάνουμε λάθος, ήταν ο σταρ του Birdman, Michael Keaton που φόρεσε λίγη καφέ σκιά ματιών πριν από λίγο καιρό.

Ο Chris Lanston, ένας καλλιτέχνης μακιγιάζ που έχει δουλέψει με τον Robin Thicke και τον James Van Der Beek, δήλωσε στο ABC News, «Όσον αφορά τους άνδρες, νομίζω ότι αρχίζουν να στέκονται έξω από το κουτί και να αποκτούν μεγαλύτερη επίγνωση της ομορφιάς τους. Θα έλεγα περίπου το 75% έχουν κάποιο είδος προϊόντος στα μάτια τους. Νομίζω ότι θα δούμε πολύ περισσότερο από αυτό στο μέλλον».

Ποια είναι η μετάφραση όλου αυτού; Κορίτσια συνηθίστε το! Σήμερα οι άντρες θέλουν να φαίνονται ωραίοι –πραγματικά ωραίοι! Πάνε οι εποχές που ο άντρας έριχνε μια μπουνιά, έκανε το μαλλί του στην άκρη και έβγαινε καμαρωτός από την πόρτα. Τώρα τον νοιάζει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή η εμφάνισή του.

Οι μετροσέξουαλ άντρες είναι παντού γύρω σου και συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Μην σου κάνει εντύπωση, λοιπόν, όταν θα έρθει η μέρα που ο διπλανός σου στο μέτρο θα φοράει ένα προϊόν στα μάτια ή στο πρόσωπό του. Αυτό που δεν θέλουμε βέβαια σε καμία περίπτωση είναι να μπλέξουμε με ένα αρσενικό που θα περιποιείται τον εαυτό του περισσότερο απ’ ό,τι εμείς. Και προς Θεού να μην κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί. Εκεί νομίζω θα το έχουμε χάσει το παιχνίδι.