Πόσες φορές σου έχει τύχει να βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία και να έχεις χαθεί μέσα στα μάτια του πρωταγωνιστή;  Ίσως έχεις φτάσει και στο σημείο να σκέφτεσαι και πώς είναι στην πραγματική ζωή και ότι θα ήταν ο ιδανικός σύντροφος για εσένα. Μέχρι εκεί ίσως είσαι σε ασφαλή επίπεδα. Τι γίνεται όμως όταν το διάσημο κόλλημά σου σου γίνεται εμμονή; Όταν προσπαθείς να σκεφτείς κάτι άλλο ή κάποιον άλλον από την πραγματική σου ζωή αλλά οι προσπάθειές σου πέφτουν στο κενό; Τότε σίγουρα δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση οπότε εδώ ερχόμαστε εμείς για να σε συμβουλέψουμε πώς να ξεκολλήσεις αν την πάτησες με επώνυμο.

Έλα στην πραγματικότητα

Υποθέτω πως αν ανήκεις στην παραπάνω ακραία περίπτωση έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις άτομα για να βγεις με χαρακτηριστικά που να θυμίζουν τον αγαπημένο σου σταρ. Μείνε μακριά από αυτό! Αυτό που προτείνουμε είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που πραγματικά θέλεις και ψάχνεις και να μετριάσεις τον έρωτα που νιώθεις για τον σταρ σε έναν απλό θαυμασμό. Και αυτό δεν στο λέμε τυχαία! Σε οτιδήποτε κι αν επιλέξεις να επικεντρώσεις την προσοχή σου, θα προσελκύσεις, θα βρεις και θα το κάνεις να συμβεί. Ο εγκέφαλός σου δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ της ταινίας, της ονειροπόλησης και της πραγματικότητας. Με το να παίζεις την ίδια ταινία ξανά ξανά απλά ξαφνικά θα καταλήξεις να βλέπεις παντού γύρω σου τα ίδια πράγματα- συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που σου θυμίζουν το διάσημο με τον οποίο θα ήθελες να βγεις ραντεβού.

Τι πραγματικά σε ελκύει;

Ας παίξουμε λίγο! Τι είναι αυτό που υπάρχει σε αυτό το άτομο και σε κάνει να ελκύεσαι τόσο πολύ; Ποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του θα ήθελες να συναντήσεις στο επόμενο άτομο με το οποίο θα συνάψεις ερωτική σχέση;  Είναι μόνο η εμφάνιση ή και ο χαρακτήρας του στο ρόλο που υποδύεται στην ταινία; Έχεις σχηματίσει μια άποψη για αυτό το άτομο μέσω των συνεντεύξεών του και έχεις καταλήξει ότι τον βρίσκεις ελκυστικό γενικότερα σαν άτομο; Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που πράγματα που ψάχνεις να έχει το έτερον σου ήμισυ και θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι μερικά χαρακτηριστικά του αγαπημένου σου σταρ υπάρχουν ήδη σε αυτά που προτιμάς έτσι κι αλλιώς.

Φτιάξε λίστα

Στη συνέχεια κατέγραψε αυτά τα χαρακτηριστικά, ιδιότητες και συμπεριφορές σε ένα χαρτί. Φρόντισε να είναι κάπου που θα το βλέπεις αρκετά συχνά, και να προσθέτεις ή να αφαιρείς πράγματα αν είναι απαραίτητο. Με τον καιρό όχι μόνο θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα αν ο αγαπημένος σου σταρ ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, αλλά θα ανακαλύψεις ότι έχεις πολλά άτομα στον κύκλο σου που ανταποκρίνονται ήδη ή θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτά που θέλεις. Εάν παρόλα αυτά γνωρίσεις κάποιο άτομο που σου θυμίζει σε ορισμένα σημεία τον διάσημο έρωτά σου, είναι πολύ πιθανό προς μεγάλη σου έκπληξη να απογοητευτείς και να απομυθοποιήσεις την εικόνα που είχες σχηματίσει στο μυαλό σου. Γιατί; Επειδή θα έχεις μπροστά σου ένα πραγματικό πρόσωπο με ιδιορρυθμίες και κουσούρια ακριβώς όπως κι εσύ.

Γι’ αυτό λοιπόν θαύμασε όσο θέλεις τους διάσημους που δε χορταίνεις να βλέπεις αλλά μην μπερδεύεις την αληθινή ζωή με τις ταινίες. Οι ρόλοι που παίζουν οι σταρς για τις ανάγκες τις δουλειάς τους μπορεί να παρουσιάζουν ιδανικούς χαρακτήρες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος ή χωρίς παραξενιές. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσεις να αγαπήσεις ακόμα κι αυτές τις παραξενιές!