Αποφάσισες ότι θες να πάρεις κατοικίδιο! Επειδή, όμως, με τις ευθύνες δεν τα πας καλά, σκέφτηκες να το πας σιγά σιγά! Πέρυσι πήρες ένα χρυσόψαρο και επειδή έχεις μεγάλο δρόμο μπροστά σου μέχρι να αναλάβεις τις ευθύνες ενός σκύλου, το δεύτερο κατοικίδιο σου ακούει στο όνομα Πίπης! Ο Πίπης είναι το λατρεμένο σου καναρίνι. Έτσι, για να κάνεις πιο διασκεδαστική τη ζωή του και πιο άνετη πρέπει να διακοσμήσεις σωστά το κλουβί του. Γι΄αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε τι θα χρειαστείς για το κλουβί του πουλιού σου.

Μάθε πόσα πράγματα θα χρειαστείς για το κλουβί του πουλιού!

  1. Αρχικά θα πρέπει να σου τονίσουμε ότι το πιο βασικό είναι οι ταΐστρες και οι ποτίστρες! Μια εύχρηστη ταΐστρα και μια πάντα γεμάτη με καθαρό νερό ποτίστρα που θα πιάνονται με κλιπς από το εξωτερικό του κλουβιού είναι ιδανικά.
  2. Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα κομμάτι φρούτο (κατά προτίμηση μήλο) είναι ότι πρέπει για να βοηθήσεις τον Πίπη να έχει πιο σωστή και γρήγορη πέψη. Μπορείς το κομμάτι φρούτου να το στηρίξεις από το κλουβί πιέζοντάς το στα σιδερένια του κάγκελα ή ακόμα και να το βάλεις σε μία ειδική βάση φρούτου που θα βρεις στο εμπόριο.
  3. Μη ξεχάσεις να πάρεις στηρίγματα. Τα στηρίγματα είναι ειδικά πλαστικά συνήθως μακρόστενα κλαδιά στα οποία μπορεί το καναρίνι να ισορροπεί και να στέκεται.
  4. Κούνια: Ναι το καναρίνι σου μπορεί να κάνει ακόμα και κούνια αρκεί να του πάρεις μία εσύ.
  5. Εφημερίδες για τον πάτο του κλουβιού: Για να κάνεις πιο εύκολο τον καθαρισμό του, μπορείς στον πάτο του κλουβιού να βάλεις εφημερίδες. Έτσι, κάθε φορά που τις αφαιρείς θα είναι καθαρό και δε θα χρειάζεται να τρίβεις με μανία για να βγάλεις τις ακαθαρσίες.