Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου; Εάν δεν καθαρίζεις, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να το κάνεις! Όχι όχι δεν σου λέμε έμμεσα να βάλεις το τσεμπέρι σου και να αρχίσεις τη σκούπα, απλά να απολυμάνεις οπωσδήποτε κάποια σημεία που μαζεύουν τα περισσότερα μικρόβια.

Τηλεκοντρόλ

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το τηλεχειριστήριο κουβαλάει πάνω του χιλιάδες μικρόβια. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το τηλεκοντρόλ είναι μακράν το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και έχει πάνω του μικρόβια τέσσερις με πέντε φορές πάνω από το κανονικό.

Λάμπα κρεβατιού και διακόπτες

Σύμφωνα με τις έρευνες, η λάμπα που βρίσκεται πάνω ή δίπλα στο κρεβάτι είναι το δεύτερο πιο βρώμικο αντικείμενο στο δωμάτιο. Αν σκεφτείς μόνο το πόσες φορές θα χρειαστεί να το αγγίξεις μέσα σε μια μέρα, αρκεί για να πειστείς. Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι κύριοι διακόπτες του δωματίου που ελέγχουν τα φώτα.

Τηλέφωνο

Μπορεί να είσαι από τους ανθρώπους που δεν θα δώσουν καν σημασία στο τηλέφωνο του δωματίου, πόσο μάλλον να το αγγίξεις αλλά πίστεψέ μας άλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου μπορεί να το έχουν παραχρησιμοποιήσει. Γι’ αυτό και βρίσκεται πολύ υψηλά στις θέσεις με τα πιο μολυσμένα αντικείμενα.

Βρύση

Η βρύση είναι επίσης μια επιφάνεια που θα αγγίξεις πολλές φορές μέσα στη μέρα και δυστυχώς είναι ένα σημείο που συχνά δεν καθαρίζεται με την απαραίτητη προσοχή. Όταν η υπεύθυνη καθαριότητας ου ξενοδοχείου θα μπει θα απολυμάνει το μπάνιο, είναι πιθανό να δώσει έμφαση σε άλλες επιφάνειες που θεωρητικά μαζεύουν περισσότερα μικρόβια και να παραμελήσει την καθαριότητα της βρύσης.