Σίγουρα γνωρίζεις ότι από τα ανθρώπινα πέλματα περνούν όλα τα νεύρα. Έτσι, ότι εκδηλώνεται στον οργανισμό σου έχει αντίκτυπο εκεί. Το πέλμα άλλωστε είναι ένα σύνθετο δίκτυο οστών, συνδέσμων, τενόντων αλλά και μυών. Αυτό που δεν ξέρεις, όμως, και σίγουρα θέλεις να μάθεις είναι τι σημαίνει το να νιώθεις πόνο στο πέλμα. Γι΄αυτό είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε τα πάντα.

Γιατί μπορεί να νιώθεις πόνο στο πέλμα σου;

  1. Μήπως έχεις αρθρίτιδα; Η αρθρίτιδα είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται συνήθως με τον επίμονο πόνο . Αυτός ο πόνος συνήθως είναι πιο έντονος τις πρωινές ώρες και υποχωρεί κατά την διάρκεια της ημέρας.
  2. Μπορεί να έχεις πάθει κάταγμα: Το κάταγμα είναι κάτι που μπορεί να προκύψει είτε από άμεσο είτε από έμμεσο τραυματισμό. Κάταγμα καταπόνησης ονομάζεται η ρήξη που μπορεί να πάθεις σε οστό από την επαναλαμβανόμενη και έντονη καταπόνηση, όπως είναι τα πολλά βάρη το τρέξιμο ή τα άλματα. Το απλό κάταγμα είναι μια κατάσταση που αιφνίδια αλλά όσο περνάει ο καιρός ο πόνος είναι πιο έντονος.
  3. Σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα: Υπάρχει ένα νεύρο που περνά μέσα από ένα σωλήνα που βρίσκεται παραπλεύρως του αστραγάλου και φτάνει ως το πέλμα. Το νεύρο αυτό μπορεί να υποστεί συμπίεση ή να ερεθιστεί. Αν το πάθεις αυτό θα νιώθεις πόνο στο πέλμα.