Ο ύπνος είναι ο τρόπος με τον οποίο χαλαρώνει ο οργανισμός σου και έτσι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το βεβαρυμένο καθημερινό σου πρόβλημα. Ήξερες, όμως, πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη συγκέντρωση σου άλλα και στην υγεία σου;

Προβλήματα που μπορεί να πάθεις από την έλλειψη ύπνου!

  1. Συχνούς πονοκεφάλους: Αν δεν κοιμάσαι σωστά και φυσικά αν δεν ξεκουράζεσαι όσο πρέπει είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να πάσχεις από πονοκεφάλους.
  2. Περιττά κιλά: Όσοι άνθρωποι δεν κοιμούνται όσο πρέπει παρατηρείται ότι έχουν ορμονικά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού τους βάρους.
  3. Κακή όραση: Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται και με την όραση. Όσο λιγότερο ξεκουράζεται το ανθρώπινο μάτι τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην βλέπει καλά.
  4. Καρδιακές παθήσεις: Ο ύπνος μειώνει την αρτηριακή πίεση. Τα άτομα, λοιπόν, που δεν κοιμούνται όσο πρέπει ή έχουν διαταραχές ύπνου, έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση και μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακά επεισόδια.
  5. Μολύνσεις- φλεγμονές: Η άμυνα του οργανισμού όταν δεν ξεκουράζεται πέφτει. Η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την άμυνα του οργανισμού να δράσει με αποτέλεσμα οι μολύνσεις και οι φλεγμονές να κάνουν πιο συχνή εμφάνιση στον ανθρώπινο οργανισμό.
  6. Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία: Η τεστοστερόνη αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα σεξουαλικής ορμής και επιθυμίας, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Η αύξηση της τεστοστερόνης γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου οπότε η έλλειψη ύπνου μειώνει την παραγωγή της που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία και επαφή.