Όταν πλένεις τα δόντια σου παρατηρείς ότι τα ούλα σου ματώνουν και δεν ξέρεις το λόγο. Την πρώτη φορά που το έπαθες υποπτεύθηκες πως μπορεί να έφταιγε η βιασύνη σου ή οι απότομες κινήσεις που έκανες με την οδοντόβουρτσα. Την επόμενη φορά, όμως, ενώ ήσουν πιο προσεκτικός το έπαθες πάλι και άρχισες να ανησυχείς. Έτσι, ήρθε η στιγμή που χρειάζεσαι τη βοήθεια μας για να σου αποκαλύψουμε τι μπορεί να σημαίνουν τα ούλα που ματώνουν εύκολα και συχνά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς τα ούλα που ματώνουν δε παραπέμπουν εξαναγκαστικά σε ουλίτιδα αλλά μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι στον οργανισμό σου δεν πηγαίνει καλά.

  1. Έλλειψη βιταμινών: Συνήθως η έλλειψη βιταμινών έχει αντίκτυπο στη στοματική υγεία. Μπορεί, λοιπόν, αν λείπουν βιταμίνες από τον οργανισμό σου να βγάλεις κάποια άφθα ή να δεις τα ούλα σου να ματώνουν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
  2. Ορμονικές διαταραχές: Οι ορμόνες που πολλές φορές κάνουν πάρτι δηλώνουν την έντονη παρουσία τους και στο ανθρώπινο σώμα. Όταν κάτι δεν πάει καλά έχε στο μυαλό σου ότι μπορεί να κάνει τα ούλα σου να ματώνουν.
  3. Παρενέργειες αντιθρομβωτικών φαρμάκων: Τα ούλα που ματώνουν μπορεί να επηρεάζονται και από τα φάρμακα που παίρνεις. Έτσι, διάβασε τις παρενέργειες και φυσικά αν δεις πως το πρόβλημα σου  συνεχίζεται επισκέψου το γιατρό σου.