Εάν η εικόνα του να γυρίζεις από την προπόνηση και κάθεσαι στον καναπέ ή να γυμνάζεσαι το πρωί και μετά να κάνεις ντους, να αλλάζεις και να πηγαίνεις στη δουλεία, σου φαίνεται οικεία, τότε κάνεις ορισμένα από τα πιο σοβαρά λάθη μετά την προπόνηση. Μια υγιής ρουτίνα μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη, εάν θέλεις η προπόνησή σου να είναι επιτυχημένη. Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις και προσπάθησε να τα αλλάξεις.

Τρως σαν να μην έχεις γυμναστεί

Η διατροφή μετά την προπόνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να διατηρήσεις ένα υγιές και σε καλή φυσική κατάσταση σώμα. Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να καταναλώσεις ένα λογικό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών, προκειμένου να αντικαταστήσεις τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να βοηθήσεις τη διαδικασία αποκατάστασης. Δεν πρέπει, λοιπόν, να γυρίσεις σπίτι και να αρχίσεις τις κραιπάλες γιατί απλά θα είναι σαν να μην γυμνάστηκες ποτέ!

Δεν τεντώνεσαι

Οι περισσότεροι αφήνουν τα τεντώματα για το τέλος της προπόνησης. Αυτό είναι μια πολύ καλή τεχνική καθώς τότε οι μύες σου είναι ζεστοί και οι ασκήσεις ευλυγισίας είναι πιο εύκολες και άνετες. Αλλά δυστυχώς πολλοί από εμάς απλά προσπερνάμε το στάδιο του τεντώματος.  Όμως τα οφέλη του τεντώματος είναι πολλά και είναι απαραίτητο για να έχεις υγιής μύες και να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Ξεκουράζεσαι

Έλα μεταξύ μας τώρα ποιος δεν αράζει για λίγη ώρα στον καναπέ ή την πολυθρόνα μετά από μια επίπονη προπόνηση; Κι όμως αυτό είναι από τα πιο σοβαρά που μπορείς να κάνεις. Η ξεκούραση μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη αλλά σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να την αποφύγεις για δύο λόγους: αν συνεχίσεις να κινείσαι ελαφρά τότε οι αρθρώσεις σου μένουν περισσότερο ευλύγιστες και συνεχίζεις να καις περισσότερες θερμίδες.  Οπότε άφησε να περάσουν λίγα λεπτά κάνοντας κάτι άλλο, και μετά ξεκούρασε το σώμα σου όσο θέλεις.