Κακά τα ψέματα, εμείς οι γυναίκες δεν πάμε απεριποίητες ούτε μέχρι το περίπτερο! Συχνά, όμως, το παρακάνουμε με τη φροντίδα του προσώπου και του σώματος μας. Θέλουμε να λάμπουμε από την κορφή μέχρι τα νύχια και έτσι καταλήγουμε να κάνουμε λάθη που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην ομορφιά μας. Σαφώς, τα νύχια παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση μας και πάντα φροντίζουμε να τα έχουμε περιποιημένα.

Τι κάνεις και άθελα σου καταστρέφεις τα νύχια σου:

 1. Μη βάφεις τα νύχια σου συνέχεια.
  Το να έχεις βαμμένα συνεχώς τα νύχια σου, πραγματικά τα καταστρέφει! Κιτρινίζουν κι εσύ κάθε φορά που τα ξεβάφεις, τρέχεις και δε φτάνεις! Μπορεί να σου έχουμε ήδη εξηγήσει το πώς θα απαλλαγείς από τα κίτρινα νύχια, αλλά κι εσύ δε χρειάζεται να προκαλείς τη κίτρινη… τύχη σου! Άστα για λίγες μέρες να αναπνεύσουν, να κάνουν και αυτά ένα διάλλειμα και να ξεκουραστούν.
 2. Μη κόβεις τα πετσάκια σου.
  Οι παρανυχίδες συχνά προκαλούνται από το υπερβολικό κόψιμο των πετσακιών. Αν πας για μανικιούρ, πες στη μανικιουρίστα σου απλά να τα πιέσει προς τα μέσα. Χρησιμοποίησε λίγο λαδάκι για να τα κρατήσεις υγιή και ενυδατωμένα.
 3. Μη χρησιμοποιείς ασετόν.
  Το κλασσικό ασετόν καταστρέφει τα φυσικά έλαια που έχουν τα νύχια σου, τα κάνει ξηρά και πιο επιρρεπή στη θραύση. Ενναλακτικά, υπάρχει φυσικός τρόπος για να ξεβάψεις τα νύχια σου ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο από τα χιλιάδες προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο και δε περιέχουν ακετόνη.
 4. Μην παραλείπεις τη βάση.
  Γι’ αυτό λέγεται βάση. Γιατί αποτελεί βασικό κομμάτι του μανικιούρ. Δοκίμασε μία βάση που να περιέχει ασβέστιο, το οποίο θα ενισχύσει τα νύχια σου.
 5. Μη ξεχνάς να ενυδατώνεις τα νύχια σου.
  Τα νύχια μας περιέχουν μια πρωτεΐνη, την κερατίνη, η οποία χρειάζεται υγρασία για την υγιή ανάπτυξη της. Χρησιμοποίησε μία ενυδατική κρέμα χεριών στην καθημερινότητα σου και για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να βάλεις ενυδατική στα χέρια και τα πόδια σου, πριν πέσεις για ύπνο, να φορέσεις κάλτσες και γάντια για να «κλειδώσεις» την υγρασία και το πρωί θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό, αντικρίζοντας τα αποτελέσματα.
 6. Μην κόβεις τα νύχια σου όποτε να ’ναι.
  Το ήξερες ότι τα νύχια σου είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν, όταν βγαίνεις από το ντους;
 7. Μην χρησιμοποιείς σαπούνι χεριών που περιέχει οινόπνευμα.
  Τα σαπούνια και τα απολυμαντικά χεριών με βάση το οινόπνευμα, είναι μία από τις συχνότερες αιτίες για ξηρά και εύθραυστα νύχια. Προτίμησε καλύτερα τα σαπούνια που δεν περιέχουν τέτοιες χημικές ουσίες.