Το τελευταίο διάστημα δεν έχεις και πολύ ενεργή σεξουαλική ζωή, είτε γιατί δεν το επιτρέπει η καθημερινότητα σου, είτε για δικούς σου, προσωπικούς λόγους. Να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη! Μην ξεχνάς τις Γερμανίδες…

Τι επιπτώσεις έχει η αποχή από το σεξ, πέρα από αυτά που ήδη ξέρεις;

Τι παθαίνει, όμως, ο κόλπος σου όταν δεν κάνεις και τόσο συχνά σεξ;
“Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν, λανθασμένα βέβαια, ότι οι γυναίκες που κάνουν λιγότερο σεξ, έχουν πιο στενό κόλπο, από ότι εκείνες που κάνουν πιο συχνά έρωτα. Αυτό φυσικά, αποτελεί παρανόηση”, λέει η ειδικός για την υγεία των γυναικών, Jennifer Wider.

Αν, λοιπόν, δεν ασκείς το… άθλημα και πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό, μην ανησυχείς! Οι μύες στον κόλπο σου, όταν δεν κάνεις σεξ, είναι πιο ελαστικοί. «Συρρικνώνονται και επανέρχονται στο κανονικό τους σχήμα, μετά τη σεξουαλική επαφή, αλλά και μετά τον τοκετό», λέει η Wider.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μύες του κόλπου, μπορεί να επανέλθουν ακόμη και σε έξι μήνες, μέχρι να αποκτήσουν το κανονικό τους σχήμα και μέγεθος. Το ίδιο συμβαίνει και καθώς μεγαλώνεις. Όσο περνάνε τα χρόνια, τα επίπεδα των ορμονών σου πέφτουν, κάτι που σημαίνει ότι τα τοιχώματα του κόλπου, λεπταίνουν εξωτερικά και οι μύες είναι πιο χαλαροί», συμπληρώνει η ειδικός.

Συμπέρασμα: Εάν αισθάνεσαι ότι ο κόλπος σου είναι στενός, κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι επειδή είχες καιρό. «Είναι πιο πιθανό ότι δεν ξεκίνησες σωστά με τα προκαταρκτικά.», τονίζει η Wider.