Από τότε που ήσουν μικρός σου έλεγε η μαμά σου να πίνεις πολύ γάλα για να αποκτήσεις γερά κόκκαλα και να ψηλώσεις. Τελικά, όμως, δεν βοηθάει μόνο το γάλα. Εμείς, συλλέξαμε όλες τις τροφές που μπορούν σε βοηθήσουν να έχεις τα γερά κόκκαλα που επιθυμείς και θα σου τις παρουσιάσουμε.

Τι μπορείς να φας γερά κόκκαλα;

  1. Σκούρα λαχανικά: Τα λαχανικά θα σου κάνουν καλό καθώς αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Και όταν μιλάμε για σκούρα λαχανικά πρέπει να σου πούμε ότι το σπανάκι δεν ενδείκνυται σε αυτήν την περίπτωση γιατί εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου αλλά σου ανεβάζει το σίδηρο.
  2. Σολομό: Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη D που είναι σπάνια στην φύση. Ειδικά ο σολομός, όπως και πολλά άλλα λιπαρά ψάρια θα σε βοηθήσουν πολύ. Στην περίπτωση μάλιστα του σολομού μπορείς να καταναλώνεις και τα κόκκαλα γιατί ακόμα και εκεί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ασβεστίου.
  3. Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι ο ξηρός καρπός που έχει περισσότερο ασβέστιο από τους υπόλοιπους. Έτσι, αν φας αμύγδαλα θα αποκτήσεις και εσύ τα γερά κόκκαλα που επιθυμείς να έχεις.
  4. Αυγά: Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν αρκετή ποσότητα βιταμίνης D και μπορούν να σου χαρίσουν γερά κόκκαλα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι τα αυγά πρέπει να έχουν την δική τους θέση στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.