Θες πολύ να γίνεις μητέρα και επειδή θες να είναι όλα τέλεια τα ψάχνεις όσο πιο πολύ γίνεται. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις άλλο εσύ καθώς το έκαναν για εσένα οι επιστήμονες οι οποίοι σε σχετική τους μελέτη λένε πως «η καλύτερη εποχή δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από Ιταλούς επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάρμα η κινητικότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων επηρεάζεται σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες.

Όπως εξηγούν, λοιπόν, οι ειδικοί οι οποίοι πήραν δείγμα σπέρματος περίπου 5.000 ανδρών, μπορεί η ποσότητα των παραγόμενων σπερματοζωαρίων να είναι πιο αυξημένη το χειμώνα, αλλά η κινητικότητα τους είναι πιο υψηλότερη το καλοκαίρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων το καλοκαίρι είναι κατά δύο φορές πιο αυξημένη σε σχέση με το χειμώνα.

Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν, πως είναι οι γυναίκες που θα μπουν στη διαδικασία να τεκνοποιήσουν το καλοκαίρι θα έχουν μια πιο καλή και ήρεμη εγκυμοσύνη σε σχέση με τις υπόλοιπες.