Ετοιμάζεσαι αν πας στην θάλασσα με τον σκύλο σου; Καλά θα κάνεις αλλά, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέχεις και θα σου το αποκαλύψουμε. Τι είναι αυτό; Φυσικά τα φύκια που υπάρχουν στις παραλίες.

Θα πρέπει να γνωρίσεις ότι η κατάποση των φυκιών μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για τον τετράποδο φίλο σου. Γιατί, όμως; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν τα φύκια φαγωθούν από το σκύλο διογκώνονται στο στομάχι του και αν δεν αφαιρεθούν μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.

Ειδικά αν τα φύκια είναι ξηρά το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί τότε τα υγρά του πεπτικού του συστήματος κάνουν αντίδραση με τα φύκια με αποτέλεσμα την διόγκωση των αρχικώς ξηρών, συρρικνωμένων φυκιών. Αφού τα φύκια διογκωθούν αρχικά φράζουν και τέλος τρυπούν το έντερο του σκύλου με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται δηλητηριώδη υγρά στο σώμα του σκύλου που προκαλούν άμεση μόλυνση.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων αυτών ξεκινά σε λίγες μόνο ώρες μετά την κατάποση των φυκιών. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ο εμετός, η διάρροια και η απώλεια της όρεξης.

Πώς θα σώσεις τον σκύλο σου;

Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση είναι να υποβληθεί άμεσα ο σκύλος σε εγχείρηση.

Συμπέρασμα!

Όπως κατάλαβες αν έχεις αποφασίσει να πας στη θάλασσα με το σκύλο σου θα πρέπει να έχεις και το νου σου στα φύκια.