Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να εντάσσονται πάντα στη ζωή μας και να περιέχονται στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Έτσι, ρωτήσαμε, ψάξαμε και βρήκαμε πώς αν φας φρούτα το πρωί θα δεις πολλές καλές αλλαγές στη ζωή σου.

Ποιοι είναι οι λόγοι για να φας φρούτα το πρωί;

  1. Παρέχουν ενέργεια: Τα φρούτα είναι πλούσια πηγή καλών υδατανθράκων, γι’ αυτό είναι πολύ καλή επιλογή να ξεκινάς με αυτά τη μέρα σου, καθώς οι φυτικές ίνες βοηθούν στη σωστή πέψη.
  2. Σωστή καύση του λίπους:Τα φρούτα έχουν καθαριστικές ιδιότητες ενισχύουν την αποτοξίνωση που συμβαίνει στο σώμα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Ένα μήλο, λοιπόν, ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο κάθε πρωί θα διώξει τις τοξίνες μακριά (.. τώρα για τον γιατρό τι να σου πούμε!;!) και θα ωθήσει το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά από την αρχή.
  3. Σου φτιάχνουν τη διάθεση: Ο εγκέφαλος «καίει» γλυκόζη για να νιώσεις καλά. Τα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή γλυκόζης και μάλιστα καλής ποιότητας που θα σε βοηθήσει να χαμογελάς χωρίς να ξέρεις το γιατί.
  4. Καταπολεμούν το άγχος: Η βιταμίνη C που περιέχεται στα φρούτα είναι κατάλληλη για την προστασία του οργανισμού από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, ενώ είναι σημαντική και για την αντιμετώπιση του άγχους, καθώς περιορίζει επαρκώς την ανάπτυξη φλεγμονών που προκαλούνται από το έντονο άγχος και το στρες. Έτσι, αν θα φας κάθε πρωί ένα φρούτο θα ξεκινήσεις πιο δυναμικά τη μέρα σου και θα διώξεις μακριά το άγχος σου.